Nieuwsfeed

KIJK. Golfvedette Tiger Woods slikt bakken kritiek nadat hij tampon in handen van tegenstander duwt

Golfvedette Tiger Woods (47) kreeg stevige kritiek na een opmerkelijk gebaar op het golfterrein. De 15-voudige majorwinnaar overhandigde zijn tegenstrever een tampon. Met de lach en bedoeld als grap, zo legde hij achteraf uit. Maar velen vinden het toch vooral erg onvrouwvriendelijk.

Krantenkoppen in België

Vier jaar cel voor verpleger die kwetsbare patiëntes verkrachtte: “Terwijl zij helse pijn leden, betastte hij hun borsten”

Een verpleger (44) uit Ieper is veroordeeld voor de verkrachting en aanranding van jonge, kwetsbare patiëntes, onder meer op de spoedafdeling van het Jan Yperman Ziekenhuis. Schunnige vragen, ongepaste aanrakingen. Het leidde zelf tot de zelfdoding van een van de meisjes die hij misbruikte. “Ik ben opgelucht dat justitie deze zaak ernstig heeft genomen”, reageert een van de slachtoffers.

Lees meer »

Hoe zijn duizenden Oekraïense kinderen in Russische kampen beland? Moskou zal volgende maand “werkelijke situatie” uit de doeken doen

De Russische president Vladimir Poetin en Maria Lvova-Belova, de kinderrechtencommissaris van Rusland, staan sinds vorige week op de radar van het Internationaal Strafhof (ICC). Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdaden door duizenden Oekraïense kinderen – Oekraïne beweert meer dan 16.000 – te ontvoeren, maar Moskou ontkent de aantijgingen. Daarom zal Rusland begin volgende maand de “werkelijke situatie” uit

Lees meer »

Mensen met een handicap moeten tot twintig jaar wachten op zorgbudget

De wachttijd voor een zorgbudget voor mensen met een handicap kan tegenwoordig oplopen tot twintig jaar. Elk jaar zijn er steeds meer aanvragen voor dergelijke steun. Dat blijkt uit cijfers die PVDA opvroeg en Het Laatste Nieuws kon inkijken. Volgens Vlaams parlementslid Lise Vandecasteele (PVDA) moet de regering het nodige budget vrijmaken. "Mensen met een beenbreuk laat je ook geen

Lees meer »

Het ‘schandaalhuwelijk’ van Leopold II en prostituee Blanche: “Na z’n dood ging ze er met z’n fortuin vandoor”

Prins Laurent bezorgt de koninklijke familie af en toe kopzorgen, maar die verbleken in het niets bij het schandaal dat koning Leopold II veroorzaakte begin vorige eeuw. De minderjarige prostituee Blanche Delacroix slaagde er toen in het hart van de vorst te veroveren. En z’n fortuin, want later verdween Blanche als een dief in de nacht met het leeuwendeel van

Lees meer »

15 procent van de Belgen heeft ooit last van nierstenen: hoe kan je ze vermijden? “Veel water drinken en minder zout eten is niet genoeg”

Vandaag, op 9 maart, is het Wereld Nieren Dag. Niet onbelangrijk, want steeds meer patiënten belanden met nierstenen in het ziekenhuis tegenover vroeger. “15 tot 17 procent van de Belgen heeft er last van, en dat cijfer gaat in stijgende lijn”, vertelt nefroloog An Deman. “Nochtans kan 75 procent van de nierstenen vermeden worden via voeding”, vult uroloog Anthony Van

Lees meer »

Koningin-gemalin Camilla reageert op omstreden wijzigingen in boeken van Roald Dahl

Koningin-gemalin Camilla (75) gaf schrijvers donderdag mee altijd “trouw” aan zichzelf te blijven. “Blijf dit alsjeblieft doen en blijf alsjeblieft trouw aan je roeping”, zei de koningin-gemalin in haar toespraak tijdens een literaire bijeenkomst, nadat ze de auteurs had bedankt voor het delen van hun talent. “Laat je niet tegenhouden door degenen die je vrijheid van meningsuiting willen inperken of

Lees meer »