Nieuwsfeed

KIJK. Prins Laurent stapt op trage en bizarre manier uit wagen

De koninklijke familie kwam samen in Laken voor de jaarlijkse eucharistieviering. Met z’n allen herdachten ze er de overleden leden van de koninklijke familie. Ook prins Laurent (59) was van de partij, maar het duurde even voor hij uit de auto stapte. De prins bleef een hele tijd hangen in de deuropening van de wagen. Prinses Claire (49) en de portier keken naar Laurent en leken niet goed te begrijpen waarom hij zo bleef hangen. Na een tijdje kwam de prins boven water, samen met de handschoenen waar hij naar zocht.

Krantenkoppen in België

Onderzoek naar asbestgevaar in kleuterschool: klassen verzegeld

De dienst Welzijn op het Werk is vrijdagmiddag binnengevallen bij het medisch-pedagogisch instituut Sterrebos in Rumbeke, bij Roeselare. Tijdens de krokusvakantie zijn de plafonds in de vier kleuterklassen vervangen, waarbij asbesthoudende platen verwijderd werden. Volgens een anonieme tip zou dat niet op een correcte manier gebeurd zijn. Iets wat de directie zelf met klem ontkent.

Lees meer »

Axel Daeseleire aan kop bij slot ‘Eenmaal andermaal’

Axel Daeseleire (54) is hard op weg naar een tweede zege in het VTM-programma ‘Eenmaal andermaal’. In het programma krijgen twee teams, geleid door Axel en Jacques Vermeire (71), een startkapitaal van 750 euro. Daarmee struinen ze de rommelmarkten en antiquairs af met slechts één doel: unieke, waardevolle stukken voor een zo laag mogelijk bedrag weten binnen te halen.

Lees meer »

Nemen mannen vaker risico’s met geld dan vrouwen?

Iedereen moet wel eens financiële beslissingen nemen zonder dat alle informatie voorhanden is. Omdat je op dat moment geen goed beeld hebt van de situatie en het mogelijke rendement, ben je doorgaans voorzichtig. Of… toch niet? Volgens een Amerikaans onderzoek kan je mannen immers makkelijker overtuigen om geld te investeren zonder de kans op winst of verlies duidelijk te maken.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Leve België, hier krijg je zonder al te grote inspanningen zomaar 80% van de werkende bevolking aan het werk”

“Jazeker, nog nooit waren zoveel mensen tussen 20 en 64 jaar aan het werk. Maar victorie kraaien is niet gepast. Met welke maatregel zou minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) daarvoor hebben gezorgd?”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Het recht op deconnectie, flexibelere werkweken? Die gelden voor mensen die al werken, niet zij die we nog aan het

Lees meer »

200 actievoerders bezetten kruispunt Gent na aanrijding fietser en eisen maatregelen: “Elke dag zie ik een ongeluk gebeuren”

Aan de Keizerpoort in Gent hebben actiegroepen, buurtbewoners en bezorgde ouders het kruispunt van de stadsring met de N9 bezet. Ze eisen dat de overheden meer doen om het er veiliger te maken voor zwakke weggebruikers. Vorige week raakte een fietser er levensgevaarlijk gewond nadat hij werd aangereden door een vrachtwagen. Zo’n 200 actievoerders willen een conflictvrij kruispunt en een

Lees meer »

Elynn (13) lijdt aan zeldzame leveraandoening: “Om te overleven, moet ze elke nacht onder een blauwe lamp slapen”

De 13-jarige Elynn Engels lijdt aan het syndroom Crigler-Najjar, een levensbedreigende leveraandoening. Daarbovenop heeft ze het psychisch zwaar en is ziekenhuisopname aanbevolen. Door haar aandoening kan Elynn echter nooit ergens anders overnachten. Haar mama An (29) zou daarom graag een draagbaar toestel voor fototherapie aanschaffen, maar hier hangt een stevig prijskaartje aan vast.

Lees meer »

LIVE STRADE BIANCHE. Titelverdediger Lotte Kopecky blijft bescheiden: “Topfavoriet? Dat zal je me nooit horen zeggen”

Zaterdag staat de Strade Bianche op het programma. Titelverdediger Tadej Pogacar en Wout van Aert zijn niet van de partij, maar met Mathieu van der Poel, Julian Alaphilippe en Tom Pidcock verschijnt wel veel ander schoon volk aan de start. Bij de vrouwen is Lotte Kopecky topfavoriet om zichzelf op te volgen. Volg de Italiaanse klassieker via onderstaande liveblog op

Lees meer »

Dassen en treinsporen gaan niet goed samen

Een dassenburcht veroorzaakt in Nederland problemen voor de spoorwegen. Een week lang zullen geen treinen rijden tussen Eindhoven en Den Bosch. ‘Onlangs was er in Vlaanderen een gelijkaardig incident’, zegt spoorwegbeheerder Infrabel.

Lees meer »