Nieuwsfeed

Kosmologisch raadsel na 25 jaar opgelost? “Zwarte gaten in zwaartekrachttheorie van Albert Einsten zijn de donkere energie”

Metingen van oude en slapende sterrenstelsels tonen dat zwarte gaten meer aangroeien dan verwacht, wat aansluit bij een fenomeen dat voorspeld werd in Albert Einsteins theorie van de zwaartekracht, zijn algemene relativiteitstheorie. Die resultaten betekenen mogelijk dat niets nieuws moet worden toegevoegd aan ons beeld van het universum om de donkere energie te verklaren, die zo’n 70 procent van alle energie in het universum uitmaakt. Zwarte gaten zijn kosmologisch gekoppeld, verbonden met de uitdijing van het universum, en in combinatie met de zwaartekracht zijn ze de bron van de donkere energie, zo zeggen twee nieuwe studies.

Krantenkoppen in België

Nicky werkte sinds zijn 15de in horeca om eigen appartement van 225.000 euro te kopen: “Gelukkig zijn mijn grootouders nog bijgesprongen”

Er zijn steeds meer singles en voor hen is het niet eenvoudig om een huis of appartement te kopen. Banken doen vaak moeilijk over een lening en de aflossing ervan weegt fors op het budget. Onze woonexpert Björn Cocquyt gaat langs bij alleenstaanden die de stap toch hebben gezet. Nicky Louwagie (28) werkte vanaf zijn 15de elke vakantie en elk

Lees meer »

Bruggeling (34) die dagen onschuldig in Mexicaanse cel zat herenigd met familie: “Allemaal gewoon omdat ik een witte T-shirt aanhad”

Geruststellend nieuws voor Davy Vanderhaeghen (34) en zijn familie: na dagen onzekerheid is de Bruggeling eindelijk weer veilig en wel thuis. Hij landde donderdagavond op de luchthaven van Zaventem, nadat hij enkele dagen onschuldig werd vastgehouden in een Mexicaanse cel. Contact met zijn familie kon de man nauwelijks hebben, waardoor zijn vader en zus even vreesden dat Davy in handen

Lees meer »

De helft van verkoop flessenwater zou genoeg zijn om iedereen van water te voorzien

Fleswaterbedrijven staan de ontwikkeling van leidingwater wereldwijd in de weg, dat signaleert een onderzoeksinstituut van de universiteit van de Verenigde Naties UNU-INWEH. Nog lang niet iedereen heeft toegang tot drinkwater en de continu stijgende verkoop van fleswater verbloemt mogelijk het waterprobleem. Daarnaast zou de helft van het geld dat wereldwijd wordt uitgegeven aan de aankoop van flessenwater, waarvan de verkoop

Lees meer »

Proximus wil telecomprovider Edpnet overnemen: “Hoogste prioriteit is continuïteit garanderen”

Met een aanzienlijk bod wil Proximus Edpnet opkopen via de rechtbank. Dat melden verschillende bronnen aan onze redactie. De telecomgigant bevestigt geboden te hebben op Edpnet. De voorlopig onafhankelijke telecomoperator zit in slechte papieren en moest vorig jaar bescherming vragen tegen schuldeiser. De ondernemingsrechtbank moet nu beslissen of Proximus Edpnet kan overnemen. Ook andere telecombedrijven brachten een bod uit.

Lees meer »