Nieuwsfeed

Kunstvlechtwerken duiken op verschillende plaatsen op in de Westhoek

Op verschillende locaties in Heuvelland staan in het landschap kunstvlechtwerken. Die landschapskunst moet het oorlogsverleden en het landschap benadrukken. Op termijn zullen er in en rond de Westhoek ruim 20 kunstwerken van verschillende kunstenaars staan.

Krantenkoppen in België

Canada start onderzoek naar TikTok

De Canadese privacycommissie heeft donderdag aangekondigd een onderzoek te starten naar TikTok om te kijken of het de Canadese wetgeving naleeft. Het Chinese medium wordt steeds meer onder de loep genomen door het Westen.

Lees meer »

Wat doet het podium met Lewis Capaldi, die Tourette heeft? “Optreden lokt niet noodzakelijk meer tics uit”

Schotse singer-songwriter Lewis Capaldi staat vanavond in het Sportpaleis in Antwerpen. Hij experimenteert tijdens deze tournee met een speciaal horloge, dat zijn tics veroorzaakt door het syndroom van Gilles de la Tourette beter moet controleren. "Een experimentele maar interessante behandeling, al heeft Capaldi niet per se meer last van zijn tics op het podium dan daarnaast", zegt neuroloog Chris van

Lees meer »

Noord-Korea test vier kruisraketten

Noord-Korea heeft vier proeven met kruisraketten uitgevoerd in zee. Dat heeft het officiële Noord-Koreaanse persbureau KCNA vrijdag (plaatselijke tijd) bekendgemaakt. De oefening demonstreerde de “oorlogshouding” van Pyongyangs kernmacht, klonk het.

Lees meer »

Jasper Philipsen, Belgische spurttroef in Milaan-Sanremo, is overtuigd van zijn kansen: “Een Ferrari als ik win? Dat is niet aan mij besteed”

Jasper Philipsen (25) schoot dinsdag raak in Tirreno-Adriatico. Hij wil dat volgende week herhalen in Sanremo, tenminste als Tadej Pogacar en ploegmaat Mathieu van der Poel meewerken. “In een massaspurt ben ik sneller dan Mathieu, behalve als Tadej mij op de Poggio de nek over draait.” Een interview met de spurtbom van Alpecin-Deceuninck over brievenbussen, hamerhaaien, complimenten van Lotte Kopecky

Lees meer »

Vlaamse politicus Vic Anciaux is overleden

Bert Anciaux meldt op Twitter dat zijn vader, Vic Anciaux, overleden is. Vic Anciaux was huisarts toen hij toetrad tot de Volksunie. In 1977 was hij staatssecretaris van Brusselse zaken en Vlaamse Cultuur in achtereenvolgens de regering-Tindemans IV en de regering-Vanden Boeynants II. In 1979 werd hij voorzitter van de Volksunie.

Lees meer »

Wat als je hart plots op hol slaat? Topdokter Pedro Brugada geeft advies: “Als het na enkele minuten niet overgaat, kan je enkele trucjes proberen”

Je zit rustig tv te kijken en plots begint je hart zonder reden te versnellen. Zulke hartkloppingen kunnen behoorlijk angstaanjagend zijn. Maar wat kan de oorzaak zijn? En hoe reageer je het best op het moment zelf? Wij vroegen advies aan de bekendste hartspecialist van ons land, Pedro Brugada. “Er is een brede waaier aan hartritmestoornissen, van heel onschuldig tot

Lees meer »

Nederlands-Turkse touroperator Corendon breidt fors uit op Brussels Airport

De Turks-Nederlandse touroperator Corendon breidt zijn capaciteit op Brussels Airport dit zomerseizoen met 35 procent uit ten opzichte van vorige zomer en stationeert drie vliegtuigen op de luchthaven van Zaventem. Dat heeft CEO Steven van der Heijden aangekondigd tijdens een persconferentie. In totaal zal Corendon 200.000 vliegtuigstoelen van en naar Brussel aanbieden.

Lees meer »