Nieuwsfeed

Laurens Sweeck maakt het verschil in het zand en wint in Sint-Niklaas

Laurens Sweeck heeft de Waaslandcross in Sint-Niklaas op zijn naam geschreven. De renner van Crelan-Fristads won na een razendspannende wedstrijd. Lars van der Haar werd tweede, Eli Iserbyt derde.

Krantenkoppen in België

HLN ONDERZOEK. De factuur die Vandenbroucke niet zag aankomen: 4 miljoen euro voor verhuis van 40 kilometer

Niets zo vervelend als een factuur die je niet zag aankomen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) kan er sinds kort over meespreken. Zijn diensten werken al maanden aan een verplaatsing van de voorraad Covid-vaccins en geneesmiddelen. Het doel was geld besparen, maar de verhuis blijkt onverwacht peperduur. Er vielen al miljoenen aan facturen binnen. Hoe kon dat gebeuren? En

Lees meer »

Waar eet presentator Peter Van de Veire (51)? “Hier bedienen ze jou alsof je de koning bent. Sommigen vinden dat bullshit, maar ik geniet ervan”

Hij vertoeft graag met zijn stem op de radio, maar evengoed gebruikt ‘Goeiemorgen Morgen’-dj Peter Van de Veire (51) die stem met plezier om gezellig te babbelen op restaurant. “Niets heerlijker dan je voeten onder een vreemde tafel schuiven”, lacht hij. “Als het aan mij lag, zou ik elke dag uit eten gaan.” Wanneer hij zelf niet in de keuken

Lees meer »

Studio 100 schuift CEO van pretparkengroep Plopsa Steve Van den Kerkhof opzij

De topman van Plopsa Steve Van den Kerkhof zal moeten vertrekken bij de pretparkengroep van Studio 100. Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan onze redactie. Studio 100 meldt dat er morgen officieel gecommuniceerd zal worden. Midden februari kwam Van den Kerkhof onder vuur te liggen nadat De Tijd had bericht over tirannieke praktijken en pesterijen in het pretparkenbedrijf

Lees meer »

Minister Weyts heeft nieuw plan om lerarentekort aan te pakken: werknemers “uitlenen” aan het onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een nieuw pakket maatregelen klaar om het nijpende lerarentekort aan te pakken. Bedrijven zullen werknemers kunnen uitlenen, scholen kunnen dan weer gastleraren inschakelen. Weyts beseft dat deze maatregelen alleen niet "zaligmakend" zijn. "Maar we blijven stap voor stap creatief aan de slag", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1.

Lees meer »

CHECK – Is stikstof schadelijk voor pimpelmeesjes?

Het stikstofbeleid was bij de Nederlandse verkiezingen een prominent onderwerp. Op sociale media ontstond heel wat hilariteit rond een fenomeen dat in een verkiezingsdebat werd aangehaald als het gevolg van te veel stikstof: pimpelmezen die door hun pootjes zakken. Toch klopt dat verhaal.

Lees meer »

Vlaams minister Dalle (CD&V) kritisch voor De Wever (N-VA) na woke-rel met foto’s in Antwerpen: “Niet woke, maar wel antiwoke bedreigt onze vrijheden”

“Het is niet aan politici om zich te gaan mengen in de inrichting van een theater”, dat schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een opiniestuk over de heisa rond de ‘woke’ portretten in Antwerpen. Dalle geeft ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) een sneer, die begin deze maand nog een boek over woke uitbracht.

Lees meer »

Honderdduizenden Britten leggen het werk neer voor hoger loon

In het Verenigd Koninkrijk hebben woensdag opnieuw honderdduizenden werknemers uit verschillende sectoren het werk neergelegd, om meer loon te eisen. Het zou gaan om een van de grootste stakingsacties sinds het begin van de sociale onrust vorig jaar, schrijven Britse media. Onder andere de metro van Londen ligt volledig stil. 

Lees meer »

“Mama, kijk… Dat ben ik!” Emily (8) uit Kessel-Lo herkent zichzelf in LEGO-figuurtje en is nu ambassadrice

“Kijk, mama: dat LEGO-figuurtje heeft ook witte vlekjes in haar gezicht, net als ik.” De 8-jarige Emily uit Kessel-Lo herkende zichzelf en haar huidaandoening (vitiligo) toen ze een maand geleden Jordin, een poppetje uit de nieuwe LEGO Friends reeks, op tv zag. Haar mama liet dit aan de speelgoedfabrikant weten en die promoveerde Emmy prompt tot één van zijn ‘ambassadors’.

Lees meer »