Nieuwsfeed

Lichaam van vermiste Ghanese profvoetballer Christian Atsu onder puin gevonden in Turkije

De Ghanese voetballer Christian Atsu is dood aangetroffen onder het gebouw waar hij woonde in het zuiden van Turkije na de zware aardbeving van vorige week, aldus de Turkse agent van de ex-Chelsea speler.

Krantenkoppen in België

Nederlandse prof dropt bommetje: 1 op de 3 medische studies is ‘fake’. “In het beste geval weggesmeten geld, in het slechtste geval ronduit gevaarlijk”

Miljoenen patiënten wereldwijd krijgen foute of nodeloos dure behandelingen doordat de wetenschappelijke studies waarop ze gebaseerd zijn, compleet verzonnen zijn. Dat zegt de Nederlandse professor Ben Willem Mol, die zich de voorbije tien jaar verdiepte in het probleem. “Neem nu groeihormoon bij een ivf-behandeling: volgens de wetenschappelijke literatuur helpt dit om zwanger te raken. Welnu, de helft van de studies

Lees meer »

Klanten probeerden 42 miljard dollar weg te halen bij Silicon Valley Bank

Investeerders en depositohouders probeerden donderdag alleen al 42 miljard dollar weg te halen bij de omgevallen Amerikaanse Silicon Valley Bank. De Amerikaanse Silicon Valley Bank (SVB) – vooral actief als bankier van techbedrijven – kwam vorige week in moeilijkheden en werd vrijdag door de autoriteiten gesloten. De federale overheidsdienst FDIC, die voor een verzekering voor klanten zorgt, is aangesteld als bewindvoerder.

Lees meer »

Evenepoel en Roglic verdelen de buit na nieuw duel in slotrit Ronde van Catalonië: “Wist dat het moeilijk zou zijn om Primoz te lossen”

Remco Evenepoel heeft de Ronde van Catalonië afgesloten met een tweede ritzege. De wereldkampioen deed in Barcelona nog een ultieme poging om leider Primoz Roglic te onttronen, maar de Sloveen schreef het eindklassement op zijn naam. Die andere jonge Belg, Cian Uijtdebroeks, werd knap negende in het eindklassement van zijn eerste WorldTour-rittenkoers.

Lees meer »

Inbrekers lokalen van jeugdbeweging Kuurne betrapt

De politie heeft vier inbrekers op heterdaad betrapt, toen ze aan het inbreken waren in de lokalen van de Chiro Sint-Michiel en de KSA in de Boomgaardstraat in Kuurne. Sinds begin deze maand is er in de streek al verschillende keren ingebroken in lokalen van jeugdbewegingen.

Lees meer »

Noord-Korea vuurt opnieuw ballistische raketten af

Noord-Korea heeft vandaag twee raketten afgevuurd. Dat melden de Zuid-Koreaanse autoriteiten. Volgens het Zuid-Koreaanse leger ging het om twee ballistische korteafstandsraketten die zouden zijn afgevuurd richting de Japanse Zee. Het gaat om de tweede lancering in drie dagen, en de eerste sinds Zuid-Korea grote militaire oefeningen met bondgenoot Washington is gestart.

Lees meer »

Nieuwe AI-functies Google schrijven hele e-mails of presentaties

Google heeft een nieuw pakket aan functies aangekondigd die werken met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Daarmee hoopt het bedrijf de concurrentie aan te gaan met OpenAI, dat de afgelopen maanden veel opzien baarde met ChatGPT en Dall-E. Die programma’s kunnen op basis van ingevulde zoektermen zelf teksten of afbeeldingen creëren. Google komt nu met hulpmiddelen die gebruikers helpen hele e-mails

Lees meer »