Nieuwsfeed

Lichaam vermiste voetballer Christian Atsu (31) aangetroffen onder puin: ex-Chelsea-speler wou uren voor aardbeving Turkije nog verlaten

Het lichaam van profvoetballer Christian Atsu (31), ex-Chelsea, is teruggevonden. Dat meldt z’n makelaar. Atsu is een van de vele slachtoffers van de zware aardbevingen in Turkije en Syrië. Afgelopen dagen was er heel wat onduidelijkheid over de toestand van de Ghanees. Er werd verkeerdelijk gemeld dat hij levend vanonder het puin was gehaald.

Krantenkoppen in België

“Een simpele tandreiniging kost algauw 350 euro.” Wanneer is een huisdierverzekering financieel interessant?

De dierenartskosten zijn het voorbije jaar met 10 tot 20 procent gestegen, een trend die zich met de komst van buitenlandse dierenartsketens in ons land nog wel even zal doorzetten. Is het verstandig om je huisdier te laten verzekeren? Hoeveel kost dat? Betaal je meer voor een rasdier? En welke ziektes worden niet gedekt? Onze journalist zocht het uit, Testaankoop-woordvoerder

Lees meer »

Aantal oproepen naar Eetexpert meer dan verdubbeld

De helpdesk van Eetexpert vzw, het Vlaams kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen, ontving vorig jaar 1.726 oproepen. Dat waren er 18,4 procent meer dan in 2021 en ruim dubbel zoveel als in 2019. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) heeft opgevraagd bij minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V).

Lees meer »

Siegfried Bracke reageert voor het eerst op heisa rond “onwettige” pensioenextra’s: “Ik zit ruim 1.000 euro onder het maximum”

Siegfried Bracke heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op het nieuws van de “onwettige” pensioenextra’s die hij als voormalig Kamervoorzitter voor N-VA jarenlang zou hebben ontvangen. “Ik maak me geen illusies. Winnen doe je hier nooit”, zo schrijft hij in een lange column op opiniewebsite Doorbraak.be, waarin hij ook erg scherp is voor zijn eigen partij.

Lees meer »

Dani Alves stuurt vanuit gevangenis brief naar ex-partner: “Ik zal blijven vechten om de wereld mijn onschuld te bewijzen”

Dani Alves (39) heeft vanuit de gevangenis een brief naar ex-partner Joana Sainz gestuurd. De Braziliaanse voetballer, die nog steeds in voorhechtenis zit nadat hij werd beschuldigd van verkrachting, blijft daarin zijn onschuld uitschreeuwen. “De zaken waarvan ik beschuldigd word, zijn me totaal vreemd en komen niet overeen met de waarden waardoor ik me heel mijn leven heb laten leiden.”

Lees meer »

#WIRSCHAFFENDAS: nieuwe campagne met open trainingen en ontmoetingen moet fans en Duivels dichter bij elkaar brengen

Drie maanden na het WK in Qatar blazen de Rode Duivels eind maart opnieuw verzamelen voor de EK-kwalificatiematch tegen Zweden. Dat doen ze met een nieuwe bondscoach, een nieuwe sportieve leiding, nieuwe uitdagingen én een splinternieuwe fancampagne. Via de nieuwe #WIRSCHAFFENDAS-campagne wil de voetbalbond tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden supporters en spelers dichter bij elkaar brengen.

Lees meer »