Nieuwsfeed

LIVE (18u). Origi staat in de basis bij AC Milan, De Ketelaere, Saelemaekers en Vranckx moeten tevreden zijn met een plaatsje op de bank

• 23ste speeldag • Aftrap: 18u • Stadio Brianteo • Origi staat in de basis bij AC Milan

Krantenkoppen in België

Dolleman die koppel klemreed en aanviel met ijzeren staaf, moet niet terug naar de cel: “Slachtoffer heeft het nog steeds moeilijk”

De 41-jarige Hertsbergenaar die in augustus 2021 op de E40 in Loppem een wagen klemreed en de inzittenden bedreigde met een ijzeren staaf, heeft voor de Brugse rechtbank 37 maanden voorwaardelijke celstraf gekregen. De komende vijf jaar mag Kenneth B. onder meer geen alcohol drinken en – opvallend – mag hij zich alleen onder begeleiding in het autoverkeer begeven. Dat

Lees meer »

Hulplijn 1712 ontving recordaantal oproepen

Vorig jaar ontving hulplijn 1712 het hoogste aantal oproepen sinds zijn oprichting in 2012. Met die hulplijn kan je bellen, chatten of mailen bij vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling. In 2022 ontving de lijn liefst 9.045 oproepen over 12.044 vermoedelijke slachtoffers van geweld. Dat is een toename van telkens 6 procent.

Lees meer »

Brouwers willen geen minimumprijs voor alcohol

De brouwers scharen zich achter de strijd tegen alcoholmisbruik, maar hebben ook enkele bemerkingen bij het interfederaal alcoholpan dat groen licht kreeg van de verschillende ministers van Volksgezondheid in ons land. Sectororganisatie Belgische Brouwers verzet zich tegen een minimumprijs en zag liever het huidige zelfregulerende kader voor alcoholreclame behouden blijven. Ze betreuren in een persbericht ook een gebrek aan inspraak.

Lees meer »

Gaslek voor de deur, bommetje in gerechtszaal: verdediging wil dat dossier over Armeense tennismaffia grondig wordt herwerkt

Vandaag ging het proces rond een Armeense bende die het resultaat zo’n 400 tenniswedstrijden vervalste van start. Er mag vanmorgen dan wel een gaslek voor het gerechtsgebouw geweest zijn, de echte ontploffing veroorzaakte advocaat Walter Van Steenbrugge. Hij noemde het dossier ‘une poubelle’ en vroeg dat het werd herwerkt. Volgende week beslist de rechtbank of dat inderdaad moet.

Lees meer »

Miko schenkt dividend

Ondanks het verlies dat het bedrijf noteerde, stelt de raad van bestuur van Miko een eenmalig verhoogd dividend voor van bruto 2,62 euro per aandeel. “Onze ebitda en financiële situatie is gezond”, klinkt het.

Lees meer »

Landbouwer die twee dochters vermoordde, stuurt kat naar rechtbank: “Hij heeft schrik voor andere gedetineerden in de celwagen”

Chris Vanhaverbeke (44), de man die in november zijn twee dochters verstikte, had maandagmorgen al voor de rechter moeten staan. Niet voor de moord op zijn kinderen, wel voor slagen aan hun moeder – en volgens het parket verkrachtte hij haar ook. Het zou de eerste keer sinds de dubbele moord geweest zijn dat Vanhaverbeke in het openbaar had verschenen.

Lees meer »