Nieuwsfeed

LIVE ASTON VILLA-ARSENAL. Trossard en co. moeten in de tweede helft vol aan de bak

Werk op de plank voor Arsenal als het Manchester City straks niet wil zien uitlopen. Het staat aan de rust 2-1 achter bij Aston Villa. Leandro Trossard startte in de basis. Zetten ‘The Gunners’ de situatie nog recht? Volg de wedstrijd hieronder LIVE.

Krantenkoppen in België

Politiedrone betrapt zwemmers die dolfijnen lastigvallen

Een politiedrone kon filmen hoe een groep zwemmers dolfijnen achtervolgde in Honaunau Bay. Het is bij wet verboden om rond de Hawaïaanse eilanden dichter dan 45 meter te zwemmen van de wilde dieren. De 33 zwemmers werden opgewacht door de politie en opgepakt toen ze aan land kwamen. Een onderzoek loopt.

Lees meer »

Defensie bevordert (eindelijk) weer vrouw tot generaal-majoor

Voor het eerst in drie jaar is er weer een vrouwelijke tweesterrengeneraal, benoemd bij Defensie. Het gaat om generaal-majoor An-Roos De Potter. Ze gaat de Koninklijke Militaire School leiden. Er zijn ook zes generaals bevorderd tot driesterrengeneraals of luitenant-generaal. Nog nooit zijn er zoveel bevorderingen tot driesterrengeneraals geweest. Dat komt omdat heel wat van de oudere generaals de komende maanden

Lees meer »

“Sta op Hitler, er zijn mensen die verbrand moeten worden”: vier Franse journalisten geschorst na aantijgingen van antisemitisme

De internationale nieuwszender ‘France 24′ heeft vier journalisten van haar Arabische redactie geschorst na beschuldigingen van antisemitische berichten op hun sociale media. “Sta op Hitler, er zijn mensen die moeten worden verbrand”, was een van de vele berichten met een anti-Israëlische toon. De zender heeft daarnaast ook een intern onderzoek opgestart.

Lees meer »

Chinese president Xi maandag voor staatsbezoek naar Rusland: “Verdieping van hun strategische samenwerking”

De Chinese president Xi Jinping brengt volgende week een staatsbezoek aan Rusland. Hij komt maandag voor zijn driedaagse bezoek naar Moskou, melden het Kremlin en het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Xi zal er maandag lunchen met de Russische president Vladimir Poetin. Het wordt een informele ontmoeting van de twee leiders. Dinsdag spreken ze elkaar opnieuw tijdens wat onderhandelingen wordt

Lees meer »

KIJK. Russische staats-tv gooit het over andere boeg: “Miljoenen Russofobe Fransen gebruiken geen shampoo of tandpasta meer”

De Russische presentatrice Olga Skabayeva, ook wel bekend als “de handpop van Poetin” of “de pop van Poetin TV”, heeft zich op de Russische staatstelevisie opnieuw op onnavolgbare wijze verkneukeld over economische moeilijkheden in het westen. De bekende propagandiste – berucht om haar dramatische claims – richtte deze keer haar pijlen op “de onhygiënische Fransen”.

Lees meer »

Anderlecht eist 25.001 euro van ‘Humo’-journalist Jan Hauspie, die reageert in podcast: “Zo’n dagvaarding is even schrikken, ja”

Jan Hauspie, de ‘Humo’-journalist die vorige maand een ophefmakend artikel over RSC Anderlecht schreef, heeft zich bij de podcast ‘Café Constant’ uitgesproken over de dagvaarding die hij kreeg van paars-wit. De club eist 25.001 euro. Hauspie: “Ik heb mij vragen gesteld bij wat er gebeurde bij een voetbalclub en heb daarop antwoorden gezocht.”

Lees meer »

“Je mag Pence de schuld geven voor 6 januari”: Trump reageert op beschuldiging over bestorming Capitool

“Je mag hem de schuld geven voor 6 januari.” Nadat Mike Pence had verklaard dat Donald Trump de geschiedenis zal ingaan als verantwoordelijk voor de bestorming van het Capitool in 2021, schuift Trump die verantwoordelijkheid nu af op zijn oud-vicepresident. Als Pence hem had geholpen om zijn verlies bij de presidentsverkiezing ongedaan te maken, dan hadden zijn aanhangers het gebouw

Lees meer »

Vaticaan geeft delen van Parthenon terug aan Athene

Het Vaticaan heeft vrijdag, tijdens een ceremonie in het Akropolismuseum in Athene, drie onderdelen van het Parthenon aan Griekenland bezorgd. Al meer dan twee eeuwen bewaarde het Vaticaans Museum de bewuste delen. Het gaat om een “gebaar van vriendschap en solidariteit met het Griekse volk”, zei bisschop Brian Farrell, secretaris voor de bevordering van de eenheid onder christenen.

Lees meer »

LIVE FRANKRIJK-NEDERLAND (20u45). Door ziekte gehavend Nederland neemt het op tegen Frankrijk – Mbappe voor het eerst kapitein

Onze Noorder- en Zuiderburen nemen het vanavond op tegen elkaar in hun EK-kwalificatie. Nederland kende de afgelopen dagen een mindere opbouw, want enkele van hun spelers moesten de selectie verlaten door een virusinfectie. Onder hen Anderlecht-doelman Bart Verbruggen. Oranje begint er om 20u45 aan tegen Frankrijk. Die match is te volgen in onderstaande liveblog.

Lees meer »