Nieuwsfeed

LIVE. Kwakkelend KV Oostende ontvangt Charleroi

KV Oostende snakt naar een overwinning. Tegen Charleroi hopen de West-Vlamingen eindelijk nog eens aan het langste eind te trekken.

Krantenkoppen in België

Iran kondigt akkoord over gevangenenruil met VS aan

Iran en de Verenigde Staten hebben een akkoord bereikt over de mogelijkheid om gevangenen te ruilen. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Hossein Amir Abdollahian, zondag bekendgemaakt. “Indien alles vlot verloopt aan Amerikaanse zijde” – Washington moet nog “de laatste technische voorbereidingen” treffen – dan zouden de eerste ruilen de komende dagen kunnen plaatsvinden, aldus Abdollahian.

Lees meer »

Niet langer 1 + 1 gratis-acties voor verse voeding? CD&V wil het afdwingen via wetsvoorstel

1 kopen + 1 gratis: iedereen laat er zich wel eens door verleiden, maar als het van CD&V afhangt zijn die promoties voor verse producten binnenkort verleden tijd. Hun wetsvoorstel om "buitensporige prijspromoties voor verse voeding" te verbieden staat vandaag in Het Nieuwsblad. "Die acties zijn op termijn slecht voor landbouwers, kleinere supermarkten, speciaalzaken, maar ook voor de consument zelf",

Lees meer »

Benzine vanaf morgen opnieuw duurder

De maximumprijs van benzine gaat woensdag omhoog. Wie benzine 95 (E10) tankt, betaalt dan maximaal 1,801 euro per liter. Het gaat om een toename met 3,1 cent per liter, zo meldt de federale overheidsdienst Economie.

Lees meer »

Moet je een blauwe nagel doorprikken? Podoloog geeft advies

Een zwaar voorwerp dat plots op je voet valt of een schoen die te fel knelt. Een blauwe nagel kan vervelend én erg pijnlijk zijn. Maar hoe verlicht je de pijn zo snel mogelijk? En wat moet je doen als je nagel volledig uitvalt? Wij vroegen advies aan sportpodoloog Liesbet Ven. “Het duurt ongeveer een jaar voordat een nagel weer

Lees meer »

Uitvinder uit Team Scheire randt 11-jarig meisje aan “uit wetenschappelijke nieuwsgierigheid”

De 45-jarige Anthony L. uit Schilde begrijpt niet wat hem bezielde toen hij een 11-jarig meisje aanrandde. Het dochtertje van vrienden kwam in de zomer van 2021 logeren bij zijn kinderen. “Er was geen seksuele drang, ik deed het uit wetenschappelijke nieuwsgierigheid”, zei de uitvinder die onder andere meewerkte aan het tv-programma “Team Scheire”. De openbare aanklager vorderde vanmorgen 30

Lees meer »

“Plooien voor krapuul” of “weloverwogen beslissing”? Gemengde reacties op afgelaste ‘Queer Iftar’ in Antwerpen

Een iftar of suikerfeest specifiek voor moslims uit de LGBTQ+-gemeenschap. Antwerpen is er blijkbaar nog niet klaar voor. De organisatie trok de stekker uit het evenement na bedreigingen en andere signalen. En dat net op de dag dat het stadsbestuur campagne voert tegen racisme en discriminatie. In Borgerhout en bij uitbreiding de rest van de stad wordt teleurgesteld gereageerd. “Maar

Lees meer »