Nieuwsfeed

Lokale politie doet grote drugsvangst in Sint-Gillis

De lokale recherche van de Brusselse politiezone Zuid heeft in Sint-Gillis een grote drugsvangst gedaan. Dat gebeurde na een observatie van enkele dealers. Er zijn twee verdachten aangehouden.

Krantenkoppen in België

Primeur voor Europa: Tyrannosaurus rex onder de hamer

Voor het eerst wordt in Europa een skelet van een Tyrannosaurus rex geveild, zo heeft het Zwitserse veilinghuis Koller zaterdag bekendgemaakt. De dinosaurus, die ongeveer 67 miljoen jaar geleden leefde, is bijna 4 meter hoog en ruim 11,5 meter lang en moet volgens een voorzichtige schatting 6 tot 8 miljoen euro opbrengen. De veiling is op 18 april.

Lees meer »

KIJK. Een voorsmaakje op Cage Warriors-kamp van Jan Quaeyhaegens: Braziliaanse MMA’er vloert opponent met nekklem in hoofdkamp in San Diego

Na zijn geweldige KO eind vorig jaar – met een vliegende kniestoot na 25 seconden – vecht de Antwerpse MMA-vechter Jan Quaeyhaegens (30) op 17 maart in het Londense Cage Warriors 150-event tegen de Italiaan Alberto Ciardo, waarna een titelkamp bij de lichtgewichten wenkt. Duels waar u bij HLN niets van hoeft te missen: wij brengen de twaalf Europese events

Lees meer »

Twee scholen, zelfde aanbod en vlak bij elkaar: waarom hebben die dan toch heel andere leerlingen?

De Onderwijzer, die alle middelbare scholen in Vlaanderen onder de loep neemt, maakt duidelijk dat er zelfs bij scholen die maar op een boogscheut van elkaar liggen, grote verschillen zijn. Neem nu het Xaveriuscollege in Antwerpen: net geen 23 procent leerlingen dat thuis geen Nederlands spreekt. Het Koninklijk Atheneum van Deurne, slechts één kilometer verder: 63 procent. En toch hebben

Lees meer »