Nieuwsfeed

Luc Bellings gaat op zoek naar de beste steak tartaar in Vlaanderen en vindt één topper: “Zo lekker als hier vind je het zelden”

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze maand bestelt hij steak tartaar in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Uitzonderlijke kwaliteit op deze locatie!”

Krantenkoppen in België

Beelden tonen vermoedelijke executie van krijgsgevangene door Russische soldaten: “Een nieuwe oorlogsmisdaad”

Oekraïense leiders reageren met afschuw op een video van de vermoedelijke executie van een krijgsgevangene door Russische soldaten. De beelden hierboven tonen slechts een deel van die video. Op de ruwe beelden, die de ronde doen op sociale media, is te zien hoe het ongewapende slachtoffer doorzeefd wordt met kogels. “Oorlogsmisdaden worden in Rusland gecultiveerd”, schrijft Andriy Yermak, hoofd van

Lees meer »

Ondanks alle waarschuwingen trekt Oekraïne zich niet terug uit Bachmoet en daar lijkt maar één verklaring voor

Zowel Oekraïne als Rusland gooit alles in de strijd om Bachmoet. Het is een vaststelling die westerse militaire analisten versteld doet staan. De Russische defensieminister Sjojgoe zei dinsdag dat de val van Bachmoet het begin van een reeks veroveringen zal zijn, wat zelfs Russische milbloggers niet geloven. Wat Kiev met de hardnekkigheid denkt te kunnen bereiken, is niet uitgesproken. Maar

Lees meer »

KIJK. Vrouw deelt video van haar man en zoontje die “aan het spelen” zijn, maar dan staat kinderbescherming plots voor de deur

Savannah Gemblin, een Amerikaanse influencer, is in een storm van kritiek terechtgekomen na een opvallende TikTok-video van haar kind. Op de beelden is te zien hoe haar anderhalfjarige zoon in plastic folie is gewikkeld. Haar man duwt lachend het kind, dat zich niet kan bewegen of verzetten, in het rond. “De enige oplossing voor een stoute baby”, klinkt het.

Lees meer »

Drie woonzorgcentra in Mechelen krijgen om de twee weken een hond op bezoek: “Zorgt voor geluksmomentjes”

In drie Mechelse woonzorgcentra start binnen een paar maanden een proefproject waarbij om de twee weken een hond op bezoek komt. Het Zorgbedrijf Rivierenland deed een oproep naar vrijwilligers en zij krijgen een opleiding van AAP Vzw. Die heeft ervaring met dit soort projecten. "Je merkt dat het contact met huisdieren een grote positieve impact heeft op ouderen," zegt Jeroen

Lees meer »

Grootste bank van Zwitserland (UBS) is bereid om noodlijdende concurrent Credit Suisse over te nemen voor 1 miljard dollar

UBS, de grootste bank van Zwitserland, is bereid om haar noodlijdende concurrent Credit Suisse over te nemen voor 1 miljard dollar (bijna 1 miljard euro). Credit Suisse zit in lastige papier sinds het omvallen van twee regionale Amerikaanse banken. De Zwitserse regering ziet een overname door UBS als "de enige optie" om de rust op de aandelenbeurzen terug te laten

Lees meer »