Nieuwsfeed

Luchtspionage is helemaal niet nieuw: 228 jaar geleden werd eerste ‘ballon’ gebruikt

De Verenigde Staten zijn in de ban van “de ballon”. Een anachronisme in tijden van hoogtechnologische satellieten en hoogsensitieve radarvliegtuigen. Maar toch houden experts er ernstig rekening mee dat er binnenkort ook boven Europa weer spionageballonnen zullen opduiken.

Krantenkoppen in België

‘Havanasyndroom’ niet veroorzaakt door buitenlandse vijand, zeggen inlichtingendiensten VS

Uit onderzoek van de Amerikaanse inlichtingendiensten blijkt dat het ‘Havanasyndroom’, een aandoening waardoor Amerikaanse diplomaten en medewerkers van de inlichtingendiensten wereldwijd werden getroffen, hoogstwaarschijnlijk niet werd veroorzaakt door acties van een buitenlandse tegenstander. Dat schrijft de krant Washington Post woensdag, op gezag van twee bronnen die op de hoogte zijn van het onderzoek.

Lees meer »

Nieuwe details bekend over moord op 12-jarig Duits meisje: “Beste vriendin stak haar tot 30 keer toe met een mes”

In Freudenberg, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, werd een 12-jarig meisje vermoord door twee andere leeftijdsgenootjes. De minderjarige meisjes van 12 en 13 hebben hun misdaad reeds bekend. Steeds meer details komen nu naar boven in deze zaak. De oudste van de twee daders zou volgens Duitse media de beste vriendin van Luise zijn. Ze stak Luise neer na een

Lees meer »

Hoe kan het dat ex-Kamervoorzitters en ambtenaren ‘illegaal’ honderdduizenden euro’s extra pensioen kregen? “Als het onwettig was, stort ik alles terug”

Al jarenlang betaalt het federaal parlement acht ambtenaren en twee voormalige Kamervoorzitters iedere maand duizenden euro’s pensioen te veel via een constructie die wellicht onwettig is. “Toen ik het ontdekte, viel ik van mijn stoel”, zegt huidig Kamervoorzitter Eliane Tillieux (PS). Wij probeerden met haar te achterhalen hoe dit schandaal zo lang onder de radar kon blijven en vroegen reactie

Lees meer »

“Zelfs wij werden stil van zoveel leed en verwoesting”: beroepsbrandweermannen Martin en Frederik waren als B-FAST-vrijwilligers in Turkije

Eén sms’je, en 24 uur later stonden Martin Gyselinck (50) en Frederik Dewaele (49) uit Nieuwpoort in het Turkse Kirikhan waar een aardbeving duizenden slachtoffers had gemaakt. Sinds dit weekend zijn ze terug, na drie weken vrijwilligerswerk bij B-FAST België. Hoewel beide beroepsbrandweermannen wel wat gewoon zijn, werden ze stil. “We hebben het leed gezien in de ogen. Maar als

Lees meer »

Waar eet presentator Peter Van de Veire (51)? “Hier bedienen ze jou alsof je de koning bent. Sommigen vinden dat bullshit, maar ik geniet ervan”

Hij vertoeft graag met zijn stem op de radio, maar evengoed gebruikt ‘Goeiemorgen Morgen’-dj Peter Van de Veire (51) die stem met plezier om gezellig te babbelen op restaurant. “Niets heerlijker dan je voeten onder een vreemde tafel schuiven”, lacht hij. “Als het aan mij lag, zou ik elke dag uit eten gaan.” Wanneer hij zelf niet in de keuken

Lees meer »

2 astrologen voorspellen dat de komende 20 jaar er compléét anders zullen uitzien: “Kan onrustige tijd worden”

Er staan ons vanaf vandaag wereldwijd grote veranderingen te wachten. Als je in astrologie gelooft althans: de planeet Pluto zal namelijk opnieuw in het teken Waterman staan. De laatste keer dat dat gebeurde, dateert van de Franse Revolutie. Wat betekent deze gebeurtenis concreet en wat mogen we verwachten? Astrologes Esther Van Heerebeek en Cato Vermeulen verklaren.

Lees meer »

Britse regering stelt omstreden migratieplan voor in parlement: “Wetten van gisteren schieten simpelweg hun doel voorbij”

In het Lagerhuis, het Britse parlement, heeft minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman een nieuwe wet voorgesteld die bedoeld is om migranten en vluchtelingen die het Kanaal oversteken tegen te houden. Het wetsontwerp is omstreden, en Braverman erkent dat de kans bestaat dat het juridisch wordt aangevochten. "Maar met het oog op de huidige wereldwijde migratiecrisis schieten de wetten van

Lees meer »

Mondmasker niet langer verplicht in zorgsector, al kan elke zorginstelling nog steeds eigen regels opleggen

Het dragen van een mondmasker is niet langer algemeen verplicht in de zorgsector. Dat heeft de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid beslist. “Die tijd ligt achter ons”, klinkt het bij federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Het blijft vanaf nu bij aanbevelingen, de ernst afhankelijk van de gezondheidssituatie waarin we ons bevinden. “Wel staat het zorginstellingen vrij om hun eigen regels

Lees meer »