Nieuwsfeed

Man City en De Bruyne struikelen na late gelijkmaker over Nottingham Forest en zien Arsenal weer uitlopen

Manchester City en Kevin De Bruyne hebben zuur puntenverlies geleden op het veld van Nottingham Forest. Na een late gelijkmaker van Chris Wood moesten de Citizens tevreden zijn met één punt. Arsenal is zo de winnaar van het weekend.

Krantenkoppen in België

“Mijn dochter is bang van helikopters boven Mechelen, ze denkt dan aan oorlogsraketten”: het leven in het nooddorp voor Oekraïners

Het nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen aan de Nekker in Mechelen is op zoek naar vrijwilligers. "Mensen die willen helpen met voorlezen, sportactiviteiten en uitstappen", zegt coördinator Dirk Sinjan. Radio 2 sprak ook met Ruslan, een gevluchte vader uit Odessa. "Als mijn dochter hier een helikopter hoort, denkt ze dat de oorlog er is", zegt hij.

Lees meer »

“Duizenden euro’s geïnvesteerd, en nu moeten ze plots weg”: handelaars furieus om verbod op ‘slordige’ stoepborden

Slordig volgens de ene, pure reclame vindt de andere. Het verbod op stoepborden en andere ‘innames van het openbaar domein’ zet kwaad bloed in Blankenberge. Enkele handelaars weigeren om hun attributen, die vanaf 1 maart niet langer vergund zijn, binnen te halen. “Dit kost ons 20 procent omzet. En het is hier in de winter al zo doods”, foetert friturist

Lees meer »

Nieuwe Mercedes krijgt dashboard met TikTok, Zoom en Angry Birds

Bij de onthulling van de volgende versie van de Mercedes-Benz E-klasse, kondigde de autofabrikant aan dat in de komende modellen apps van derden rechtstreeks kunnen worden gedownload naar het centrale display. Gebruikers kunnen zichzelf zelfs filmen en deelnemen aan videovergaderingen, maar dat kan enkel als de auto geparkeerd staat.

Lees meer »

Nederlandse journaliste Marijn de Vries had jarenlang te maken met wangedrag bij NOS Sport: “Het vrat me leeg, vanbinnen”

Journaliste en voormalig profwielrenner Marijn de Vries (44) heeft bij NOS Sport, de Nederlandse sportredactie van de publieke omroep, te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag. De Vries schrijft vrijdag in haar column voor ‘NRC’ dat ze zich, ook na gesprekken met de hoofdredactie, jarenlang machteloos heeft gevoeld. “Het heeft mijn carrière beschadigd, maar vooral mij als persoon. Het vrat me

Lees meer »

Nieuwe AI-functies Google schrijven hele e-mails of presentaties

Google heeft een nieuw pakket aan functies aangekondigd die werken met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Daarmee hoopt het bedrijf de concurrentie aan te gaan met OpenAI, dat de afgelopen maanden veel opzien baarde met ChatGPT en Dall-E. Die programma’s kunnen op basis van ingevulde zoektermen zelf teksten of afbeeldingen creëren. Google komt nu met hulpmiddelen die gebruikers helpen hele e-mails

Lees meer »

PORTRET. Geneviève Lhermitte (56), de kindermoordenares die euthanasie kreeg: “Ik ben al gestraft, tot het einde van mijn dagen”

“Soms denk ik nog altijd dat ik beter dood zou zijn. De afstand met mijn kinderen is te groot. Wat de straf ook is, dat maakt niks uit. De straf is er al. Tot het einde van mijn dagen.” De vijfvoudige kindermoordenares Geneviève Lhermitte heeft euthanasie verkregen door uitzichtloos psychisch lijden. Dat schrijven de kranten van Sudpresse op basis van

Lees meer »