Nieuwsfeed

Markle vs Markle. Zus Samantha sleept Meghan voor de rechter wegens laster: “Ik kreeg doodsbedreigingen door haar”

Niet alleen prins Harry ligt in de clinch met zijn familie, ook zijn echtgenote Meghan Markle (41) heeft haar handen vol. Haar halfzus, Samantha (58), sleept haar voor de rechter wegens laster. “Ze gebruikte mij om haar imaginaire ‘van de goot naar het paleis’-verhaal kracht bij te zetten”, klinkt het. Woensdag deed ze voor het eerst haar verhaal in de rechtbank van Florida. De advocaten van de hertogin eisen dat de zaak geseponeerd wordt. Maar zal dat ook lukken?

Krantenkoppen in België

Ook de Britten voeren een elektronische reisvergunning (ETA) in: wat verandert dat voor uw citytrip naar Londen?

Groot-Brittannië voert een elektronische reisvergunning (ETA) in. Het is een systeem dat in de VS al jaren bestaat en waarbij reizigers eerst op voorhand een procedure doorlopen die bepaalt of je welkom bent of niet. Experts zuchten al. Vanaf wanneer zal je dat moeten invullen? Gaat dat extra geld kosten? En hoelang is zo een elektronische reisvergunning geldig? Transporteconoom Eddy

Lees meer »

Vlaamse regering bereikt dan toch stikstofakkoord: “Het lijkt altijd onmogelijk, tot het gebeurd is”

De Vlaamse regering heeft dan toch een stikstofakkoord bereikt. Minister-president Jan Jambon heeft het akkoord vrijdag, geflankeerd door zijn voltallige regering, voorgesteld op het Martelaarsplein. Het bereikte akkoord herneemt grotendeels de inhoud van het ultieme voorstel van vorige zondag, maar voor twee knelpunten die voor CD&V belangrijk waren, komt er een extra onderzoek. Is dat onderzoek positief, dan verdwijnt in

Lees meer »

Minister Van Quickenborne laat zich vier dagen opsluiten in gevangenis: “Drie dagen later moest ik al naar een andere cel, het safehouse”

Als student belandde hij al eens enkele uren in een politiecel, maar vier dagen achter slot en grendel was ook voor minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (49, Open Old) een nieuwe ervaring. ‘Recht naar de gevangenis’ op Play4 speelt zich af in de nieuwe, moderne gevangenis van Haren. Een promoclip voor Justitie? Misschien wel, maar de minister is daar

Lees meer »

Koppel dertigers plant bos van 430 bomen in achtertuin

Het jonge koppel Jens Vervaet en Fien De Wilde gaat een bos planten in hun achtertuin in Laarne. Er komen 430 bomen in totaal. De twee krijgen er een uitzonderlijke bebossingsvergunning voor van de gemeente. De bedoeling is om de biodiversiteit een handje te helpen: "We hopen dat het bos eekhoorns, konijnen en vossen aantrekt."

Lees meer »

LIVE FORMULE 1. Verstappen heeft zin in straffe inhaalrace: “Maar het is hier wel meer tricky dan in Spa”

De aanloop verliep door maagklachten al niet vlekkeloos en ook in de kwalificaties ging het mis voor Max Verstappen in Saoedi-Arabië. De Nederlander moest afrekenen met motorproblemen en start om 18u pas vanaf de vijftiende plek. Ploegmakker Sergio Pérez pakte de pole. Kan Verstappen dit rechttrekken op het uitdagende stratencircuit? Volg de aanloop en race zelf hieronder LIVE!

Lees meer »

Lize Feryn gaat zingen in theaterstuk ‘The Broken Circle Breakdown’: “Eerste keer dat ik zing als mezelf”

Na haar passage in ‘The Masked Singer’, heeft Lize Feryn (30) duidelijk de smaak te pakken. De actrice gaat, samen met Roel Vanderstukken (46), het verhaal van ‘The Broken Circle Breakdown’ naar het Fakkeltheater brengen. Het zal de allereerste keer zijn dat ze als zichzelf zingt op een podium. “Ik voel dat er wederzijds vertrouwen is. Roel heeft zoveel ervaring

Lees meer »

Op de Normandisch stranden duiken nu ‘narcotoeristen’ op

De stranden van Normandië krijgen sinds enkele dagen vreemde toeristen op bezoek. ‘Vaak met bivakmutsen op’, getuigt een kustbewoners. Narcotoeristen, zo noemt de politie ze. Op de stranden zijn de jongste dagen grote partijen cocaïne aangespoeld en verwacht wordt dat er nog meer drugs aan land zullen komen.

Lees meer »