Nieuwsfeed

Maurice over de herfst van zijn leven: “Ik ga vechten om zo lang mogelijk thuis te blijven”

Hij voelt dat hij niet zo lang meer heeft, maar hij wil er nog alles uithalen. Maurice Pottie. Oud van lijf en leden, jong van geest. “Mijn vriendin is een goeie. Ze is tweeëntachtig en we hebben een LAT-relatie.”

Krantenkoppen in België

Grote verschillen in aantal kwetsbare kinderen per school: “Sommige scholen doen aan radicale selectie van leerlingen”

Je kan er niet naast kijken in de cijfers: scholen met veel kwetsbare leerlingen – die bijvoorbeeld thuis geen Nederlands spreken – hebben het veel moeilijker om hun jongeren te doen slagen in het hoger onderwijs. Verschillende experts vinden het dan ook wraakroepend dat de ene school veel meer kansarme kinderen heeft dan de andere. “Vanaf 50-60?procent risicokinderen is het

Lees meer »

Landbouw- en milieuorganisaties sluiten akkoord over nieuw mestactieplan

Terwijl de politiek zich hopeloos vastrijdt in het stikstofdossier, ontmijnen de landbouw- en natuurorganisaties dat andere lastige landbouwdossier. Ze bereiken een princiepsakkoord over het zevende mestactieplan, dat de waterkwaliteit in Vlaanderen moet doen toenemen. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) is in haar nopjes. ‘Ik hoop evenveel verantwoordelijkheidszin te mogen vaststellen als ik het stikstofplan op de regeringstafel leg.’

Lees meer »

Witte Vlamingen getuigen over racisme tegen hun gekleurde dierbaren in nieuwe campagne: “Mijn dochter was pas 4 toen ze al voor n****kind werd uitgescholden”

“Mijn gekleurde dochter zal sowieso richting het bijzonder onderwijs geduwd worden, welk niveau ze ook aankan”, zo zegt Lieven Verhaegen. Hij getuigt in een nieuwe videocampagne die LEVL op de Internationale Dag tegen Racisme lanceert. Opvallend: het zijn niet de slachtoffers zelf die getuigen, wel hun vrienden, ­kinderen en partners zonder migratieachtergrond.

Lees meer »

Na heroïsche prestatie staat ultraloper Karel Sabbe (34) weer in zijn tandartsenpraktijk: “Normaal loop ik naar hier, maar dat leek vandaag wat overdreven”

Met stramme spieren en gezwollen voeten stond ultraloper Karel Sabbe (34) maandagmorgen weer in zijn tandartsenpraktijk in Ronse. De man uit Anzegem wist vorige week nog een historische prestatie neer te zetten op de Barkley Marathons in de VS, waar hij als eerste Belg ooit finishte. Na wat welverdiende rust en een klein feestje op zondag, geniet hij nog wat

Lees meer »

Cursisten kregen antwoorden van rijexamen ingefluisterd via verborgen camera en oortjes: “Ze zijn een potentieel gevaar op de weg”

Tientallen cursisten van een Antwerpse rijschool moeten voor de rechter verschijnen. Ze legden volgens het parket hun theoretisch rijexamen af terwijl ze via een verborgen camera hun scherm filmden en vervolgens langs een oortje de antwoorden ingefluisterd kregen. “De rijschool ging enkel de vragen vertalen”, verklaarden verschillende beklaagden.

Lees meer »

LIVE MILAAN-SANREMO. Tijd voor het eerste Monument van het seizoen, ontdek hier de sterren van onze wielerredactie – Bekijk ‘La Primavera’ vanaf 13u35 bij VTM!

Het is tijd voor het eerste Monument van het seizoen: Milaan-Sanremo. Schiet Wout van Aert een tweede keer raak op de Via Roma? Of zorgt man-in-(bloed)vorm Tadej Pogacar voor een tweede Sloveense zege op rij? Op deze pagina hoeft u niets van ‘La Primavera’ te missen. De koers is vandaag ook LIVE te zien bij VTM vanaf 13u35.

Lees meer »

Bola Tinubu officieel uitgeroepen tot president van Nigeria, oppositie spreekt van “fraude”

In Nigeria heeft Bola Tinubu, de presidentskandidaat van de regeringspartij All Progressives Congress, de presidentsverkiezingen gewonnen. Dat blijkt uit de officiële resultaten die de nationale kiescommissie vanmorgen heeft bekendgemaakt. "Maar volgens de oppositie waren deze verkiezingen een schijnvertoning en moeten ze opnieuw worden georganiseerd", dat zegt correspondent Elles van Gelder in "De ochtend" op Radio 1.

Lees meer »

Oekraïne geeft postzegel met werk van Banksy uit

De Oekraïense Post heeft vrijdag een zegel uitgegeven met daarop een werk van de Britse graffitikunstenaar Banksy, waarin een volwassen man gevloerd wordt door een jonge judoka, een allegorie op een Rusland dat door Oekraïne verslagen wordt. Het kunstwerk is op de ruïne van een gebouw bij Kiev geschilderd.

Lees meer »