Nieuwsfeed

Meer dan twee reactoren verlengen is “gevaarlijk”, vindt vicepremier Gilkinet

Het is gevaarlijk om meer dan twee kernreactoren te verlengen, waarschuwt vicepremier voor Ecolo in de federale regering Georges Gilkinet zaterdag in Le Soir. Hij verzet zich zo tegen de plannen om de levensduur van nog drie andere reactoren te verlengen, waarvoor de regering eerder deze maand de deur opende.

Krantenkoppen in België

Het bijzondere levensverhaal van Richard ‘MacGyver’ Dean Anderson: van onverbeterlijke playboy tot alleenstaande huisvader

Ooit droomde hij van een professionele hockeycarrière, maar het lot wilde dat hij een van de iconen uit de jaren 80 zou worden. Richard Dean Anderson (73) vertolkte jarenlang MacGyver, de geheime agent die letterlijk alles voor elkaar kreeg. Zijn persoonlijke leven kan je ook heldhaftig noemen. Hij schoof zijn acteercarrière opzij om zich te focussen op de opvoeding van

Lees meer »

WEERBERICHT. Weekend start winderig en wisselvallig

Het weekend gaat winderig en wisselvallig van start, met een afwisseling van opklaringen en buien die in de loop van de dag intenser worden en vooral in het noordoosten van het land gepaard kunnen gaan met een donderslag. De maxima schommelen tussen 9 graden in de Ardennen en 13 à 14 graden in Vlaanderen.

Lees meer »

Zeno uit ‘Bestemming X’ is zoon van overleden ‘Thuis’-acteur Donald Madder: “Ik wou papa niet via tv leren kennen”

“Ik heb nooit een papa gekend.” Zeno Madder (26) uit ‘Bestemming X’ moest op vijfjarige leeftijd afscheid nemen van zijn vader, Donald Madder, bekend om zijn rollen in ‘Thuis’ en ‘Wittekerke’. In ‘Dag Allemaal’ vertelt Zeno hoe het was om op te groeien zonder papa, en hoe hij zijn dood een plaats heeft kunnen geven. “Hoe goed m’n moeder en

Lees meer »

Drie toppolitici over de kracht van TikTok: “Twitter is de riool van Vlaanderen, TikTok is amusant en positief”

Alle Belgische overheidsdiensten, gemeenten en ministers moeten TikTok van hun werktelefoon en -computer bannen. Dat vraagt Staatsveiligheid. Wat zeggen fervente TikTokkers als Conner Rousseau (Vooruit), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Petra De Sutter (Groen) over hun account? Waarom zijn ze zo fanatiek op het medium? “Het is een ideaal middel om extreemrechts te counteren”, aldus Rousseau en De Sutter.

Lees meer »

Syriër die in ons land asiel kreeg, blijkt oorlogsmisdadiger

Een 38-jarige Syriër, die in 2015 samen met honderdduizenden landgenoten zijn thuisland ontvluchtte en in België politiek asiel aanvroeg, zit sinds vorige week in de cel. Dat meldt VTM Nieuws en bevestigt het federaal parket. De man wordt vervolgd voor oorlogsmisdaden die hij in Syrië zou hebben gepleegd.

Lees meer »

Lege rekken, weinig klanten en personeel dat klaar is voor een uitputtingsslag: het einde van de acties bij Delhaize is nog niet in zicht

62 van de 65 Vlaamse winkels die Delhaize aan een zelfstandige ondernemer wil overdragen, waren woensdag open. Maar twee weken nadat de eerste staking uitbrak, lijkt het personeel nog lang niet moegestreden. Dit weekend gaan de meeste winkels alweer dicht, ook in de komende dagen vallen opnieuw stakingen te verwachten en als een Delhaize wél open is, zijn veel schappen

Lees meer »

Tine Hermans wil naar Nederlands voorbeeld politieke partij BoerBurgerBelangen oprichten in Vlaanderen

Komt er na de succesvolle BoerBurgerBeweging in Nederland als Vlaamse tegenhanger een politieke partij BoerBurgerBelangen? Wel als het van Tine Hermans, dochter van een landbouwer uit Merksplas, afhangt. Haar Facebookgroep heeft in een week tijd al meer dan 13.000 leden. "Als we zien hoeveel mensen ons initiatief steunen en aanbieden om te helpen vanuit heel Vlaanderen, dan denk ik dat

Lees meer »