Nieuwsfeed

Meer dan90 Vlaamse musea zetten met Krokuskriebels de deuren open voor Vlaamse gezinnen: Focus van elfde editie op gezinnen waarvan iemand beperking heeft  

De elfde editie van Krokuskriebels verwelkomt nog tot het einde van de krokusvakantie Vlaamse gezinnen in meer dan 90 musea in Vlaanderen en Brussel. De musea organiseren samen met de Gezinsbond, Faro, Bednet en De Ouders activiteiten voor kinderen van 0 tot 14 jaar. Dit jaar ligt de focus op inclusiviteit zodat ook gezinnen met een familielid met een beperking zich welkom voelen.

Krantenkoppen in België

Cara Delevingne reageert voor het eerst op beruchte foto’s: “Drugs gaven mij het gevoel dat ik onoverwinnelijk was”

“Ik had niet geslapen en verder ging het gewoon ook écht niet goed met mij.” Cara Delevingne (30) heeft in een interview met ‘Vogue’ voor het eerst gereageerd op de verontrustende paparazzifoto’s die in september vorig jaar de wereld rondgingen. Het Britse model gedroeg zich destijds erg vreemd en zag er ook behoorlijk verwilderd uit. Al was het niet de

Lees meer »

Trump: ‘Ik ben de enige die Wereldoorlog III kan tegenhouden’

Tijdens de Conservative Political Action Conference in Maryland, heeft voormalig president Trump verduidelijkt waarom hij de ideale presidentskandidaat is. Volgens Trump is hijzelf de enige die een derde Wereldoorlog kan voorkomen. Naar eigen zeggen is zijn vertrek uit het Oval Office ook de reden waarom Poetin besloot om Oekraïne binnen te vallen.

Lees meer »

Nog nooit zo weinig zee-ijs op Antarctica

De hoeveelheid zee-ijs in het zuidpoolgebied was afgelopen maand kleiner dan ooit. Gemiddeld was er een derde minder dan wat normaal is voor februari. De Europese dienst Copernicus meldt dat het vorige record van 2017 daarmee verbroken is. Het nieuwe record zat er wel aan te komen: ook in januari lag er al veel minder ijs dan gebruikelijk voor die

Lees meer »

Wake voor Olivier Vandecasteele in Brussel, Gent, Leuven, Namen en Doornik: “Hij moet zo snel mogelijk vrijkomen”

In Brussel, Gent, Leuven, Namen en Doornik zijn wakes gehouden voor Olivier Vandecasteele, de Belgische ngo-medewerker die al een jaar in een Iraanse gevangenis zit. Familie, vrienden en sympathisanten kwamen er bijeen om zijn onmiddellijke vrijlating te eisen. "Wij willen druk blijven zetten op onze politici", zegt zijn zus Nathalie Vandecasteele. "Hij moet zo snel mogelijk vrijkomen, want hij heeft

Lees meer »

Frankrijk en Groot-Brittannië sluiten nieuw akkoord over migratie

Frankrijk en Groot-Brittannië hebben een nieuw akkoord gesloten om de illegale migratie vanuit Frankrijk aan banden te leggen. Dat hebben de Franse president Emmanuel Macron en de Britse premier Rishi Sunak vrijdag aangekondigd. Groot-Brittannië trekt zijn bijdrage om de illegale migratie tegen te gaan de komende drie jaar aanzienlijk op. Bijeengeteld gaat het om ruim 540 miljoen euro.

Lees meer »

Verontwaardiging over racistisch briefje aan jonge moslimvrouw in Ekeren: “Ronduit schandalig, we kunnen dit niet tolereren”

Op sociale media is er verontwaardiging ontstaan over een racistisch briefje dat in Mariaburg, in Ekeren, in de brievenbus zat van een jonge moslimvrouw. Het briefje roept de huisbaas van de vrouw op om zijn pand niet te verhuren aan "moslims" omdat er dan een getto zou ontstaan. De Ekerse districtsburgemeester en de Antwerpse schepen voor gelijke kansen veroordelen het

Lees meer »

“Ze hebben een eigen persoonlijkheid, emoties, unieke taal en kunnen tellen en eenvoudige gereedschappen gebruiken”: zo wonderlijk ingenieus is de bij

Je zal er waarschijnlijk zelden bij stilstaan als je er eentje ziet voorbijzoemen, maar de bij is een ingenieus diertje. Gedragsbioloog Lars Chittka (Queen Mary University) neemt ons mee in het wonderbaarlijke brein van het insect. Hoe zitten hun hersenen in elkaar? Hoe intelligent zijn ze echt? Hebben ze een persoonlijkheid zoals ons? Ontdek hier alles wat je nog niet

Lees meer »

Verschillende explosies waargenomen op bezette Krim: Oekraïne zegt trein met Russische kruisraketten uitgeschakeld te hebben

Er zijn vanavond verschillende explosies waargenomen op de door Rusland bezette Krim in het zuiden van Oekraïne. Volgens lokale bronnen vonden de ontploffingen plaats in de noordelijke stad Dzhankoy. Over de toedracht van de feiten bestaat nog veel onduidelijkheid. De Oekraïense militaire inlichtingendienst spreekt in een officieel communiqué over een aanval waarbij Russische kruisraketten uitgeschakeld werden die via het spoor

Lees meer »

Concurrentie voor de klassieke banken: deze nieuwe financiële spelers slaan steeds meer aan bij de jonge bevolking

De laatste jaren staken een aantal nieuwe aanbieders van financiële diensten de kop op in ons land. Ze luisteren naar namen als N26, Revolut, Bunq en Swoon en worden neobanken genoemd. Ze hebben gemeen dat ze vanuit het buitenland werken, slechts een beperkt aantal diensten aanbieden, alles via de smartphone regelen en doorgaans goedkoop zijn. Spaargids.be pluist uit waar je

Lees meer »

Alle BV’s dragen haar schoenen: Virginie Morobé over leven met succes. “Ik presteer beter als ik af en toe diep ga”

“In de week word ik geleefd.” Ze werkt zich te pletter, ontwerpster van haar eigen schoenenlabel Virginie Morobé (46). Zowat het hele BV-wereldje draagt haar schoenen: van Valerie De Booser en Kim Van Oncen tot Ella Leyers. Tussendoor probeert ondernemende vrouw ook haar gezin te koesteren, en de momenten met haar beste vriend, internationaal model Cesar Casier.

Lees meer »