Nieuwsfeed

“Na twee minuten hadden ze me al ontmaskerd”: spanning troef wanneer Groot Licht met z’n gezin naar ‘The Masked Singer’ kijkt

Maanden aan een stuk is het Groot Licht gelukt om tegen iedereen te zwijgen over zijn deelname aan ‘The Masked Singer’. Zelfs zijn eigen familie was niet op de hoogte van het avontuur. Maar wanneer de eerste aflevering wordt uitgezonden, wordt meteen duidelijk dat ze hem beter kennen dan gehoopt. “Voor hen is het overduidelijk, en dan moest ik nog beginnen zingen”, zucht Groot Licht in deze exclusieve beelden. “Ik heb dan maar gedaan of ik niet aan het kijken of luisteren was. Ik probeer te ontkennen, maar ze zijn écht overtuigd.”

Krantenkoppen in België

Linda (61) scheidde van haar man, maar bouwde als huisvrouw geen pensioen op: wat zijn je opties in zo’n situatie?

Drie decennia lang bouwde Linda (61) uit Mechelen als huisvrouw geen wettelijk pensioen op. Na haar scheiding moest ze noodgedwongen toch nog aan het werk. “Maar volgens de laatste gegevens zal ik amper 650 euro pensioen krijgen. Mijn huur alleen al kost bijna zoveel”, zucht ze. We vroegen Ewald Pironet, financieel journalist bij Knack, om Linda’s verhaal te bekijken én

Lees meer »

Het pensioenplafond wordt al 45 (!) jaar omzeild: hoe is het zover kunnen komen?

Door een jarenlang systeem van ‘uittredingsvergoedingen’ kregen vijf ex-voorzitters én acht topambtenaren van de Kamer in totaal ruim 7 miljoen euro aan pensioenextra’s. Twee juridische adviezen die huidig Kamervoorzitter Eliane Tillieux (PS) bestelde, concluderen nu onomwonden dat die vergoedingen onwettig zijn — al bestaan ze al sinds 1971. Dat blijkt uit documenten die onze redactie kon inkijken. Hoe heeft de

Lees meer »

AZ Groeninge krijgt als eerste ziekenhuis kwaliteitslabel Gault&Millau

AZ Groeninge krijgt na verschillende proefanalyses een kwaliteitslabel van Gault&Millau voor patiëntenmaaltijden. “De erkenning van de hoge kwaliteit van de patiëntenmaaltijden in AZ Groeninge is het gevolg van een sterk toegenomen engagement in de ziekenhuissector om dat belangrijke aspect in de zorgverstrekking letterlijk drie keer per dag bovenaan de agenda te zetten”, klinkt het bij Gault&Millau.

Lees meer »

Zo ontmaskeren Radix en Lieven Scheire met AI week na week ‘The Masked Singer’: “Hoe meer optredens, hoe beter het resultaat”

De zoektocht naar de identiteit van ‘The Masked Singers’ is volop aan de gang. Maar kan artificiële intelligentie meespeuren naar de verborgen zangers? Volgens AI-bedrijf Radix en Lieven Scheire zou dat geen enkel probleem mogen zijn. Meer zelfs, hun ‘ONTMASKATRON’ boekte al enkele successen. Wie zijn hun hoofdverdachten voor de overblijvers? En wat vindt VTM van deze topspeurder?

Lees meer »

JOUW MENING. Moeten de beschikbare gegevens van scholen openbaar zijn?

Het ‘Nieuwsblad’ publiceerde vrijdag nooit eerder gepubliceerde gegevens over alle middelbare scholen, gebundeld in een handige tool. Je ziet onder andere hoeveel leerlingen doorstromen naar het hoger onderwijs, hoeveel A-, B-, en C-attesten worden uitgereikt en hoe divers de scholen in jouw buurt zijn. Wat denk jij? Horen die gegevens openbaar en voor iedereen beschikbaar te zijn? Laat het hieronder

Lees meer »