Nieuwsfeed

NAVO-baas Stoltenberg roept op om met China “niet zelfde fout te maken” als met Moskou

De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, heeft de westerse landen zaterdag opgeroepen “om niet dezelfde fout te maken met China” als met Rusland. “We mogen niet te afhankelijk worden van producten en grondstoffen die we importeren”, zei Stoltenberg in een toespraak tijdens de veiligheidsconferentie in München.

Krantenkoppen in België

Waarom je tas koffie ‘s ochtends je ook slaperig kan maken

Koffie staat algemeen bekend als hét middel om je ‘s ochtends een serieuze energieboost te geven. Heel wat mensen hebben daarentegen ook het gevoel dat het drankje overdag voor een dip kan zorgen. Hoe kan dat? En wat kan je doen om het te voorkomen? Neuroloog Annick Verstappen van GZA Ziekenhuizen legt uit.

Lees meer »

Gerecht voert onderzoek naar hart Antwerpse diamant

Het Antwerpse gerecht voert een onderzoek naar HRD Antwerp, een van de belangrijkste certificeerders van diamanten in de wereld. Het gerechtelijk onderzoek raakt het hart van de Antwerpse diamant, want HRD Antwerp is volledig in handen van de Antwerpse diamantkoepel AWDC, die de sector vertegenwoordigt. Dat melt De Tijd vandaag.

Lees meer »

Oosteroever in Oostende aangesloten op warmtenet

Op de Oosteroever, de wijk aan de vuurtoren in Oostende, zijn de bijna 100 appartementen van de Ensor Tower II aangesloten op een warmtenet. Bouwpromotor Versluys werkte hiervoor samen met Beauvent, een burgerinitiatief dat investeert in hernieuwbare energie.

Lees meer »

KIJK. Amerikaans koppel vindt goedkope woning, maar kan ogen niet geloven tijdens bezichtiging: “Bomvol bijbels en porno”

In hun zoektocht naar een betaalbare woning, is een Amerikaans koppel op een ‘hoarders home’ gestoten, een woning waarvan de vorige eigenaar een verzamelstoornis had en dus heel wat spullen heeft achtergelaten. Wanneer Syndey en Kieran voor het eerst gaan kijken, merken ze dat ze voor een grote opkuis staan. De ‘rommel’ staat in verschillende kamers tot aan het plafond.

Lees meer »

Van oma tot kleindochter: drie generaties (of 106 jaar) bij Delhaize aan de slag: “Nog altijd de neiging om Delhaize te verdedigen”

Drie generaties binnen één familie met een leeuw in de buik? Het bestaat. Oma Laurette gaf haar passie als chef textilienne bij Delhaize door aan haar dochter Inge, die op haar beurt haar echtgenoot Alain besmette, waarna ook hun enige dochter Shauni bij de supermarktketen aan de slag ging. Samen hebben ze 106 jaar bij Delhaize op de teller. “De

Lees meer »

Geraak je niet binnen bij Hof van Cleve of The Jane? “Met deze tip maak je last minute nog 75% kans op een tafeltje”

Maandag maakte Michelin de sterrenrestaurants van 2023 bekend. Wie nu een tafeltje wil boeken bij één van die horecazaken is niet alleen. “We zagen een gigapiek in reservaties”, vertelt Dirk Gypen, CEO van reservatieplatform Resengo. “We gingen van zo’n 100 couverts per dag in de week ervoor plots naar 1.340.” Hoe krijg je dan zo’n felbegeerd tafeltje te pakken? En

Lees meer »

LEVENSVERHAAL. Vlaams boegbeeld voor wie de politiek te hard werd: Vic Anciaux (91) overleden. “De N-VA doet niets voor Vlaanderen. Dat stoort mij zeer”

Vic Anciaux, boegbeeld van de Volksunie, is overleden op 91-jarige leeftijd. Hij was voorvechter van Vlaamse rechten, maar vooral sociaal geëngageerd. “Dat kwam voort uit een gevoel van vernedering”, zei hij. Anciaux was vader van zeven kinderen, van wie er vijf ook in de politiek gingen, én een van de weinige politici die een gastrol in Thuis scoorden. Dit is

Lees meer »

Metejoor verovert nu ook Nederland: “Hij is de nieuwe Marco Borsato”

Vlaanderen ligt intussen al een tijdje aan z’n voeten, maar ook onze noorderburen smelten stilaan en masse voor Metejoor (32). De zanger speelde vrijdagavond een uitverkocht concert in de Melkweg in Amsterdam. De reacties nadien waren unaniem lovend. “Hij slaagt erin om de sound van Marco Borsato in een nieuw jasje te steken”, klonk het in ‘RTL Boulevard’.

Lees meer »

Hoeveel is de woning van Annemie (43) waard en wat bepaalt die prijs? “Als ik uitga van een vroegere schatting, kan de prijs nog wel omhoog”

Vier slaapkamers, twee badkamers, een studio, een fitness, extra bouwgrond… Wat heeft Annemie haar woning eigenlijk niet? Onze woonexpert Björn Cocquyt ging een kijkje nemen in het gerenoveerde huis met Arno Vandevelde van Immo Tijl, die onder de indruk was van de vele mogelijkheden. “Start een verkoop niet boven dit bedrag, want dan overschrijd je een grens die veel mensen

Lees meer »

Messenger keert terug naar Facebook-app

Messenger zal binnenkort terug beschikbaar zijn in de Facebook-app, dat meldt Tom Alison, die aan het hoofd van Facebook staat, in een blogpost. Sinds 2014 lanceerde Facebook de app Messenger om gebruikers te laten communiceren met elkaar. Bijna 10 jaar later komt Meta dus terug op die beslissing en doet dit in de hoop dat de Facebook-app zal heropleven.

Lees meer »