Nieuwsfeed

Negenduizend Wagner-huurlingen omgekomen in Oekraïne, Russisch leger claimt inname van dorp in regio Charkov

De Amerikaanse regering schat dat er bij de Russische invasie van Oekraïne negenduizend huurlingen van de Wagner-militie zijn omgekomen. Ongeveer de helft van hen stierven sinds midden december, zei de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad, John Kirby, vrijdag in het Witte Huis. Sinds het begin van de invasie bijna een jaar geleden kwamen er volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten ongeveer 30.000 Wagner-huurlingen om of raakten ze gewond. Berichten uit het oorlogsgebied zijn dikwijls niet te controleren door onafhankelijke bronnen.

Krantenkoppen in België

Gezocht: vrijwilligers om met kwetsbare groepen op vakantie te trekken. “Een kind dat van vader een Jupiler-vlag meekrijgt als slaapzak, dat is toch even slikken”

De vraag naar vakanties voor kinderen en jongeren is groter dan het aanbod. Door een teruglopend aantal vrijwilligers nijpt het vooral bij vakanties en kampen voor kwetsbare doelgroepen. Een aantal kinderen zullen niet op vakantie kunnen vertrekken, aldus Rode Kruis-Vlaanderen. “Als die kinderen je bij het afscheid met tranen in de ogen een knuffel geven, weet je waarom je het

Lees meer »

OPROEP: Hoe heb jij je echtscheiding (financieel) geregeld?

Voor een nieuwe reeks zijn wij op zoek naar mensen die willen getuigen over hun echtscheiding. Hoe is de scheiding verlopen? Welke financiële knopen moesten er worden genomen? Welke beslissingen namen jij en je ex? Hoe zijn jullie daaruit gekomen? Een van onze geldexperts bekijkt nadien jouw verhaal en biedt de nodige inzichten.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Voor N-VA speelt iets fundamentelers dan het gekrenkte imago van Jambon: het gedeukte beeld van Vlaanderen”

Worden we vandaag wakker met witte rook over stikstof? Jan Jambon pleitte gisteren voor verantwoordelijkheid en staatsmanschap. Niet noodzakelijk omdat hij geen tweede keer spitsroeden wil lopen in het Vlaams Parlement”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Voor N-VA speelt er iets fundamentelers dan het gekrenkte imago van Jambon: het gedeukte beeld van Vlaanderen”

Lees meer »

Duitsland wil inzetten op legale migratie om mensensmokkel een halt toe te roepen

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser meent dat de schipbreuk voor de zuidkust van Italië, die afgelopen weekend tientallen migranten het leven heeft gekost, aantoont dat er behoefte is aan meer legale opties voor immigratie. Dat zei ze maandag in Berlijn. Ze beschreef de ramp als een “hernieuwde verschrikkelijke tragedie” en riep op tot een effectievere bestrijding van

Lees meer »

Finse parlement stemt in met toetreding tot NAVO

Met een grote meerderheid heeft het Finse parlement toegestemd met de toetreding tot het Westerse militaire bondgenootschap NAVO. Daarmee is Finland weer een stap dichter bij het NAVO-lidmaatschap. Alle 30 NAVO-landen moeten instemmen met nieuwe leden. Alleen Turkije en Hongarije liggen nog dwars. Na maanden uitstel is het Hongaarse parlement begonnen aan het debat.

Lees meer »