Nieuwsfeed

Net als Bruce Willis lijdt ook Daniel (62) aan frontotemporale dementie: “Ik heb mijn euthanasieaanvraag al ingediend”

Bruce – Die Hard – Willis lijdt aan frontotemporale dementie (FTD), een ziekte die bij de 67-jarige acteur vooral zijn taalvermogen aantast. Daniel De Baeck (62) uit Willebroek heeft een zeldzame vorm van diezelfde aandoening. Daardoor is hij sneller boos, ook tijdens dit interview wanneer echtgenote Lucrèce hem in de rede valt. “Ik heb mijn diagnose aanvaard”, zegt Daniel, “maar de ziekte wordt vaak te mooi voorgesteld.”

Krantenkoppen in België

Meta overweegt verbod op politieke advertenties in Europa

De top van Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en Whatsapp, bekijkt een bedrijfsbreed verbod op politieke reclame in Europa vanuit de bezorgdheid dat Facebook en Instagram anders niet zullen kunnen voldoen aan de toekomstige EU-regelgeving met betrekking tot online campagnes. Dat schrijft de Financial times donderdag.

Lees meer »

Dan toch koper gevonden voor Silicon Valley Bank

Er is een oplossing gevonden voor Silicon Valley Bank (SVB), de bank uit Californië die overkop ging na een bankrun. Ze wordt gekocht door de bank First Citizens, zo heeft de Amerikaanse federale overheidsdienst FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) aangekondigd.

Lees meer »