Nieuwsfeed

Noord-Korea voert opnieuw raket af

14:28 Noord-Korea heeft zaterdag een raket in oostelijke richting afgevuurd. Dat gebeurt op het moment dat Zuid-Korea en de VS zich voorbereiden op simulatieoefeningen.

Krantenkoppen in België

Paus breidt maatregelen tegen seksueel misbruik uit

Paus Franciscus heeft de maatregelen tegen seksueel misbruik in de kerk uitgebreid en verduidelijkt. Het Vaticaan heeft zaterdag een aangepaste versie van het in 2019 uitgebrachte apostolische schrijven “Vos estis lux mundi” (Gij zijt het Licht van de Wereld) naar buiten gebracht. Een van de belangrijkste aanpassingen is dat leken van internationale verenigingen gevallen van misbruik onmiddellijk moeten melden.

Lees meer »

Opnieuw ruim 650 migranten bereiken Italiaanse kust

In de nacht van zondag op maandag kwamen opnieuw honderden migranten per boot vanuit Noord-Afrika in Europa aan, ondanks de levensgevaarlijke overtocht. Het ging om 650 migranten die aanmeerden in de Italiaanse gemeente Roccella Ionica, in de zuidelijke regio Calabrië.

Lees meer »

LIVE. Mis niets van de eerste selectie van bondscoach Tedesco, Degryse en De Bilde bespreken achteraf zijn keuzes – 700 Belgische fans in Zweden

Om 12u maakt bondscoach Domenico Tedesco zijn eerste selectie bekend. De Rode Duivels starten op vrijdag 24 maart hun EK-kwalificatiecampagne in Zweden. Vier dagen later is er een oefenpot tegen Duitsland. Eden Hazard, Toby Alderweireld en Simon Mignolet zijn er niet meer bij. Welke keuzes maakt Tedesco? En welke opvallende namen ontbreken? Mis in onderstaande liveblog niets van het gebeuren.

Lees meer »

HLN ONDERZOEK. De factuur die Vandenbroucke niet zag aankomen: 4 miljoen euro voor verhuis van 40 kilometer

Niets zo vervelend als een factuur die je niet zag aankomen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) kan er sinds kort over meespreken. Zijn diensten werken al maanden aan een verplaatsing van de voorraad Covid-vaccins en geneesmiddelen. Het doel was geld besparen, maar de verhuis blijkt onverwacht peperduur. Er vielen al miljoenen aan facturen binnen. Hoe kon dat gebeuren? En

Lees meer »

Ooggetuigen filmen hoe trein opnieuw ontspoort in Ohio

Een maand nadat een treinontsporing een chemicaliën-ramp in Ohio had ontketend, heeft de Amerikaanse staat opnieuw af te rekenen met een deraillement. De ontsporing op zaterdag stond opnieuw op naam van treinmaatschappij Norfolk Southern. Twee autobestuurders zagen het treinongeluk voor hun ogen ontvouwen.

Lees meer »

Rapport onthult dat ex-president Trump “bijna 300.000 dollar aan geschenken niet correct aangaf”

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens zijn ambtsperiode van 2017 tot 2021 voor bijna 300.000 dollar (ongeveer 280.000 euro) aan buitenlandse geschenken niet correct aangegeven. Dat beweren Democratische parlementsleden van de commissie in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, die verantwoordelijk is voor het toezicht op de regering, in een voorlopig rapport.

Lees meer »

“Dit gaat puur over wie 100% de controle heeft”: wat zijn de gevolgen voor klanten en aandeelhouders als Telenet van de beurs wordt gehaald?

Het Amerikaanse telecommunicatiebedrijf Liberty Global lanceerde vandaag een bod op Telenet. De onderneming wil Telenet zo volledig van de beurs halen. Per aandeel biedt het bedrijf 22 euro. Maar wat betekent dat precies voor jouw telecomfactuur? En wat moet je doen als je zelf een aandeel hebt van Telenet? Wij vroegen raad aan onze geldexpert Pascal Paepen. “Besef dat er

Lees meer »