Nieuwsfeed

Noord-Korea vuurt eerste ballistische raket van dit jaar af

Noord-Korea heeft zaterdag weer een ballistische raket afgevuurd volgens Japan en Zuid-Korea. De eerste raket van 2023 vloog vanaf de oostkust in de richting van de Japanse Zee. Tokio meldt dat het projectiel in het water is geland, waarschijnlijk op zo’n 200 kilometer ten westen van Hokkaido.

Krantenkoppen in België

KIJK. Vader neemt het op tegen bende apen die zoontjes willen aanvallen

Een Australisch gezin zeilt al negen jaar de wereld rond. Tijdens hun passage in Thailand bezoeken ze de Ko Phi Phi-eilanden. Eén van die eilanden staat bekend als ‘Monkey Island’, door de gigantische apenpopulatie op het eiland. Duizenden java-apen, een makakensoort, mogen het eiland hun thuis noemen. Maar aardig zijn de primaten niet. Tijdens een strandbezoek komen enkele makaken rondsnuffelen

Lees meer »

Uitgevers overspoeld door botboeken

10:03 Geen enkele software groeide ooit zo snel als ChatGPT, de intelligente chatbot van OpenAI. Hoe gaat deze technologie de machtsverhoudingen in Silicon Valley veranderen? Wat betekent het voor uw job en…

Lees meer »

“Het zijn allemaal leugens”: roepende vrouw verstoort bezoek Poetin aan Marioepol

De Russische president Vladimir Poetin heeft gisteren een verrassingsbezoek gebracht aan de bezette Oekraïense Donbas-regio. In de zwaar beschadigde stad Marioepol had hij schijnbaar een gesprek met “dankbare inwoners”. Het Kremlin verspreidde een video daarrond. De propagandastunt wordt echter verstoord door een vrouw die nauwelijks hoorbaar op de achtergrond roept dat “het allemaal leugens zijn”. “Het is voor de show.”

Lees meer »

Iran en Saudi-Arabië knopen na jaren weer betrekkingen aan

Iran en Saudi-Arabië gaan weer diplomatieke betrekkingen met elkaar aanknopen. De grote diplomatieke doorbraak komt er door bemiddeling van China. Na jaren van hoog opgelopen spanningen tussen de rivalen in het Midden-Oosten verkleint hiermee de kans op een rechtstreeks gewapend conflict. Binnen twee maanden zullen de landen weer diplomatieke betrekkingen hebben, dat meldt een topman van het Iraanse regime.

Lees meer »

Israëlische soldaten doden Palestijnse tiener

Israëlische troepen hebben donderdag een vijftienjarige Palestijn doodgeschoten op de bezette Westelijke Jordaanoever, zo meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. “Mohammed Nidal Salim, vijftien jaar oud, werd in de rug geschoten door (Israëlische) bezettingssoldaten”, aldus de verklaring.

Lees meer »

Europese Commissie bezorgd over Britse migratieplannen

De Europese Commissie is bezorgd over het nieuwe wetsontwerp waarmee de Britse regering illegale migratie wil aanpakken. “Mijn eerste reactie was dat dit internationale akkoorden en de Conventie van Genève dreigt te schenden”, zei Eurocommissaris Ylva Johansson donderdag na een bijeenkomst van de Europese ministers van Binnenlandse Zaken.

Lees meer »

Gerecht voert onderzoek naar hart Antwerpse diamant

Het Antwerpse gerecht voert een onderzoek naar HRD Antwerp, een van de belangrijkste certificeerders van diamanten in de wereld. Het gerechtelijk onderzoek raakt het hart van de Antwerpse diamant, want HRD Antwerp is volledig in handen van de Antwerpse diamantkoepel AWDC, die de sector vertegenwoordigt. Dat melt De Tijd vandaag.

Lees meer »