Nieuwsfeed

Noorderlicht aan het einde van de tunnel: Anastasia uit Oekraïne en Kinan uit Syrië zochten en vonden hun toevlucht in IJsland

Het afgelopen jaar hebben zo’n 4.000 vluchtelingen asiel aangevraagd in IJsland. Dat is weinig in vergelijking met België, maar voor de eilandstaat is het 70 keer meer dan 10 jaar geleden. VRT NWS-journalisten Majd Khalifeh en Roel Nollet zochten uit hoe de inwoners daarmee omgaan.

Krantenkoppen in België

Bruggeling (34) opgepakt in Mexico, familie blijft vol vragen achter: “Wat is er met Davy gebeurd? En waren het wel echte agenten?”

Waar is Davy? Dat vraagt Nicky Vanderhaeghen uit Brugge zich af. De vrouw vertrok tien dagen geleden met haar broer op reis naar Mexico, maar keerde zaterdag zónder hem huiswaarts. Hij mocht het vliegtuig niet op, besloot op hotel te gaan, maar werd daarna omsingeld en opgepakt door de politie. De familie weet dat enkel door een vluchtig telefoontje. “Maar

Lees meer »

Vlaamse regering weigert aanvragen van universiteiten voor anderstalige opleidingen

De Vlaamse regering heeft vorige week meerdere aanvragen van universiteiten om een anderstalige opleiding in te richten geweigerd, onder meer omdat de masteropleiding burgerlijk ingenieur anders nergens in Vlaanderen nog in het Nederlands zou worden aangeboden. Dat meldt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). “Ik ben niet het soort flamingant die met een Frans brood onder zijn arm zal sterven

Lees meer »

Ludo Hellinx zit na ontslag bij ‘Familie’ nog steeds zonder werk: “Zelf vragen om een rol? Zo werkt het niet”

Ludo Hellinx (67) is dankzij de herhalingen van ‘Familie’ én ‘Flikken’ alomtegenwoordig op scherm. Toch zit de acteur thuis zonder werk. Vorig jaar reageerde hij nog verbitterd op z’n ontslag bij ‘Familie’, maar nu laat hij de deur op een kier staan. “Hoop doet leven”, klinkt het in ‘Primo’. En kijk, binnenkort zullen we hem nogmaals in de VTM-soap zien

Lees meer »

Dan toch zomeruur in Libanon: regering krabbelt terug

In Libanon gaat vanaf vannacht in het hele land het zomeruur in. Vorig weekend had slechts een deel van de bevolking de klok een uur vooruitgezet, waardoor er plots twee tijdszones waren. Na dagen van verwarring en chaos krabbelt de Libanese regering dan toch terug. Het land heeft sinds oktober geen president meer en kampt ook met politieke chaos en

Lees meer »

Samen tanden poetsen op dag van de mondzorg

Wereldwijd hebben volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) naar schatting 3,5 miljard mensen problemen in de mond. Dit maakt dat mondproblemen de meest voorkomende gezondheidsproblemen zijn. Het Vlaams Instituut Mondzorg vraagt vandaag/maandag – op de dag van de mondgezondheid – extra aandacht voor mondzorg en roept zo veel mogelijk Vlamingen op om om 13 uur samen op school en op het werk

Lees meer »

Vrijwillige brandweerman vindt drie dagen vermiste Simone (80) tijdens oefening: “Straf dat ze er zo levendig uitzag”

Zonder het zelf te beseffen heeft vrijwillige brandweerman Jozef Van Herck gezorgd voor een collectieve zucht van opluchting. Even voordien trof hij de 80-jarige Simone Mariën, die al drie dagen vermist was, wandelend in de heide van het militair domein in het Limburgse Helchteren aan. De vrouw met dementie is vanop die plek naar het ziekenhuis gebracht. “Ze bleef al

Lees meer »