Nieuwsfeed

“Nu nóg voel ik mee met onze monitoren, die zo’n hitsige bende pubers in bed moesten krijgen. Eén iets aan die reis was echter minder plezierig”

De knoop is doorgehakt. Dit jaar gaan we niet skiën. Te duur, al te veel andere reisjes gepland, en te veel filmpjes gezien op sociale media van overvolle pistes. Als de sneeuw jaar na jaar blijft smelten, moet je straks niet alleen beneden, maar ook bovenaan de lift aanschuiven vooraleer je kan vertrekken. Om daarna aan te schuiven voor de après-ski. Gelukkig schuiven die ski’s en snowboards goed. Dat hebben ze daar toch weer goed gezien.

Krantenkoppen in België

Loonkloof tussen mannen en vrouwen wordt steeds kleiner

Vrouwen verdienen in ons land gemiddeld 5 procent minder per uur dan mannen. Tien jaar geleden was dat nog 10 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag. Jonge vrouwen verdienen zelfs net iets meer dan mannen, terwijl vrouwen tussen 55 en 64 jaar dan weer 8,5 procent minder verdienen dan hun mannelijke collega’s.

Lees meer »