Nieuwsfeed

Oekraïense minister wil dat Westen vernietigende clustermunitie levert: “Zal enkel tegen Russisch leger worden gebruikt”

De Oekraïense buitenlandminister Dmitro Koeleba heeft de internationale gemeenschap op de jaarlijkse veiligheidsconferentie in München opgeroepen om clustermunitie aan zijn land te leveren. Volgens Koeleba is het gebruik van de munitie in Oekraïne legaal, aangezien het land zich nooit heeft aangesloten bij een internationaal verdrag dat het inzetten van zulke wapens verbiedt.

Krantenkoppen in België

Eeklo kampt met rattenplaag in centrumstraten

In heel wat straten in het centrum van Eeklo duiken ratten op. De Oost-Vlaamse rattenbestrijdingsdienst Rato is al langsgeweest om gif te leggen, maar dat zou niet voldoende zijn. De oude rioleringen moeten vervangen worden en het stadsbestuur roept ook de inwoners op om ervoor te zorgen dat de ratten niet te veel eten vinden.

Lees meer »

Steeds meer zwangere vrouwen kiezen voor een doula. “Liever 1000 euro voor een fijne geboorte dan voor een kinderwagen”

“Na de geboorte zijn de ouders me altijd zo dankbaar.” Doula’s zijn steeds geliefder in ons land. Ze staan zwangere mama’s fulltime bij met raad en daad, meer dan een vroedvrouw. Het prijskaartje? Pittig. En doula’s zijn níét medisch geschoold. Marthe (24), Julie (37) en Linde (23) verdedigen hun meerwaarde. “Bevallen is veel meer dan met je benen in de

Lees meer »

Veel meer dan wat met je kont schudden: waarom twerken zo populair is

Een twerkcoach in ‘The greatest dancer’, eerder gaf Lizzo al een TED-talk over twerken en je zag zonder twijfel al hiphopvideo’s passeren waar vrouwen ritmisch hun derrière op en neer bouncen op de beat. Twerken is hip, hot en overal. Net als paaldansen is ook deze expressieve, sensuele en licht pikante vorm van zelfexpressie nu goed op weg mainstream te

Lees meer »

Meniscus gescheurd? Kniechirurg bespreekt behandelingen: “Let op, sommige sporten kunnen de toestand van de meniscus verergeren”

Bijna 33.500 mensen in ons land lieten in 2018 nog een meniscusoperatie uitvoeren. Maar wat is dit nu juist en waarom ondergaan zoveel Belgen deze ingreep? Zijn er ook alternatieve oplossingen? En hoe zit het met de revalidatie? Hoogleraar orthopedie en kniechirurg Dr. Jan Victor (UGent/UZ Gent) bespreekt de oorzaken, mogelijke behandelingen en de voor- en nadelen ervan: “Weeg je

Lees meer »

Gemobiliseerde Russen komen in opstand tegen commandant: “Vecht zelf! We vertrekken wel te voet of met een taxi”

Er zijn opnieuw beelden opgedoken van gemobiliseerde Russen die in opstand komen tegen hun bevelhebber. Deze keer gaat het om militairen van het 1004de regiment van Kaliningrad, de meest westelijke grote stad van Rusland, tussen Polen en Litouwen. Ze zeggen dat ze het niet meer pikken hoe ze behandeld worden door de milities van de zelfverklaarde Volksrepublieken Donetsk en Loehansk,

Lees meer »

Rusland verliest zo’n 150 tanks per maand, terwijl oorlogsindustrie tien keer te traag die verliezen compenseert

Volgens schattingen heeft het Russische leger al bijna 2.000 gevechtstanks verloren. Terwijl Oekraïne ongeduldig wacht op de levering van moderne westerse tanks, beschikt Rusland over één tankfabriek en is het land in toenemende mate afhankelijk van het repareren van oude modellen. Volgens het Britse weekblad ‘The Economist’ overtreft de Russische vraag naar tanks nu de productie met een factor tien.

Lees meer »