Nieuwsfeed

Onbekende vrouw fleurt kindergraven op met tekeningen: “Dit raakt me als mens”

Een onbekende heeft op de kindergraven van de begraafplaats in Wetteren-centrum tekeningen geplaatst. Wat exact de bedoeling is, is niet duidelijk, maar schepen voor Begraafplaatsen Katrien Claus (CD&V) werd er wel door geraakt. “De tekeningen creëren verbondenheid.”

Krantenkoppen in België

Bod op Ageas: fake news?

16:09 ‘Er is een overnamebod op Ageas’, meldde een Angelsaksische beleggerssite dinsdag. Het is de derde keer dat het bericht opduikt. Waar rook is, is vuur? Maar deze keer waren er details.

Lees meer »

“Zelfs wij werden stil van zoveel leed en verwoesting”: beroepsbrandweermannen Martin en Frederik waren als B-FAST-vrijwilligers in Turkije

Eén sms’je, en 24 uur later stonden Martin Gyselinck (50) en Frederik Dewaele (49) uit Nieuwpoort in het Turkse Kirikhan waar een aardbeving duizenden slachtoffers had gemaakt. Sinds dit weekend zijn ze terug, na drie weken vrijwilligerswerk bij B-FAST België. Hoewel beide beroepsbrandweermannen wel wat gewoon zijn, werden ze stil. “We hebben het leed gezien in de ogen. Maar als

Lees meer »

PROMOJAGERS SUPERTIP. Hubo verkoopt Cleaning Box met stofzuiger en stomer voor 69,99 euro in plaats van 258,98 euro

De leden van de online community Promojagers België – die de strafste koopjes met elkaar delen – trekken dit weekend massaal naar doe-het-zelfzaak Hubo. Daar kan je nu een Cleaning Box kopen met een snoerloze steelstofzuiger, een kledingstomer, een pluizenverwijderaar en een waardebon van 15 euro voor maar 69,99 euro in plaats van 258,98 euro. “Dat is een korting van

Lees meer »

Vermiste baby in Engeland dood aangetroffen

In het Verenigd Koninkrijk is een vermiste baby naar wie al weken werd gezocht, woensdag dood teruggevonden. Het twee maanden oude kindje werd in een bosachtig gebied nabij de Zuid-Engelse stad Brighton aangetroffen, meldt de Britse politie.

Lees meer »

LIVE. Minstens 2.500 boeren met hun tractor onderweg naar Brussel: “Op snelwegen voorlopig geen gevolgen, enkel op E403 beperkte hinder”

Vandaag trekken landbouwers richting onze hoofdstad om te betogen tegen het stikstofakkoord dat voorligt bij de Vlaamse regering. Zeker 2.500 boeren – waarschijnlijk eerder 3.000 – zullen met hun tractor vanuit verschillende plekken in Vlaanderen naar Brussel trekken. De actie heel wat verkeershinder veroorzaken op verschillende belangrijke verkeersassen in Vlaanderen. Daarom raadt de Brusselse politie af om met de wagen

Lees meer »

Game, set en miljoenen euro’s: zeven Belgische tennissers die al eens een match verloren bezorgen Armeense bende duizelingwekkende winsten

Tennissers die al eens opzettelijk een service in het net slaan, of meer nog, een hele wedstrijd verliezen. Zo kon de gokmaffia miljoenen euro’s winst maken. Tegelijk konden de sporters een mooi centje extra meegraaien. In de rechtbank van Oudenaarde staan vrijdag 28 verdachten terecht voor grootschalige matchfixing, onder hen ook zeven Belgische spelers. Zowat alle tennissers ontkennen hun betrokkenheid.

Lees meer »

Rijden we binnenkort overal 100 km/u op de snelwegen? Deze aanbevelingen moeten voor meer veiligheid zorgen

Ondanks alle goede voornemens zijn de Vlaamse wegen er vorig jaar weer een stukje onveiliger op geworden. Dat blijkt toch uit de ongevallencijfers. Er vielen iets minder doden maar het aantal ongevallen waarbij fietsers, wandelaars en jonge chauffeurs zwaargewond raakten, steeg. Op het Vlaams Congres Verkeersveiligheid worden vandaag 25 veiligheidsaanbevelingen gedaan. Zo wil men lokale besturen overtuigen om 30 km/u

Lees meer »