Nieuwsfeed

Onklopbaar: Tadej Pogacar toont nog maar eens z’n klasse in de Ruta del Sol en zit zo aan vierde overwinning in vijf koersdagen

Tadej Pogacar blijft maar winnen. De 24-jarige Sloveen klopte de Spanjaard Enric Mas in een sprintje bergop in de vierde etappe van de Ruta del Sol. Het is zijn vierde overwinning in vijf koersdagen.

Krantenkoppen in België

VS klagen Russische infiltrant strafhof Den Haag aan

Een Rus die afgelopen zomer probeerde het Internationaal Strafhof in Den Haag te infiltreren is vrijdag in de Verenigde Staten aangeklaagd voor spionage en diverse vormen van fraude. Hij wordt ervan beschuldigd twee jaar in de States verbleven te hebben onder een valse Braziliaanse identiteit.

Lees meer »

Poetin zet nieuw wapen in: Oekraïne is weerloos tegen ‘de Dolk’

Rusland heeft sinds het begin van de oorlog volgens Amerikaanse bronnen al meer dan 400 raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïne, maar zelden was de onrust zo groot als na de aanval van donderdag. De reden? De Russen zetten daarbij een wapen in waar de Oekraïners zich nauwelijks tegen kunnen verdedigen: de hypersonische Kinzhal-raket, oftewel ‘de Dolk’.

Lees meer »

Ex-STVV-speler Rai Vloet 3,5 jaar naar de cel voor doodrijden van kind? “Hij reed aan 203 km per uur met bloeddoorlopen ogen en ruikend naar alcohol”

Het Nederlands Openbaar Ministerie heeft 3,5 jaar cel geëist tegen profvoetballer Rai Vloet (ex-STVV) voor het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij een 4-jarig kind overleed. Vloet werd, aldus de officier van justitie, met “bloeddoorlopen ogen en ruikend naar alcohol” aangetroffen na de crash. De officier van justitie sprak ook van rijden met een “absurde snelheid”.

Lees meer »

Zeno uit ‘Bestemming X’ is zoon van overleden ‘Thuis’-acteur Donald Madder: “Ik wou papa niet via tv leren kennen”

“Ik heb nooit een papa gekend.” Zeno Madder (26) uit ‘Bestemming X’ moest op vijfjarige leeftijd afscheid nemen van zijn vader, Donald Madder, bekend om zijn rollen in ‘Thuis’ en ‘Wittekerke’. In ‘Dag Allemaal’ vertelt Zeno hoe het was om op te groeien zonder papa, en hoe hij zijn dood een plaats heeft kunnen geven. “Hoe goed m’n moeder en

Lees meer »

EU-lidstaten mogen subsidies VS counteren

De Europese Commissie geeft de lidstaten tijdelijk meer mogelijkheden om staatssteun te geven aan sectoren die cruciaal zijn voor de overgang naar een koolstofvrije economie. Dat heeft vicevoorzitter Margrethe Vestager aangekondigd.

Lees meer »

OPROEP. Heb jij ervaring met een niet-erkende borstkliniek?

Wie behandeld wordt in een erkende borstkliniek heeft grotere overlevingskansen na een borstkankerdiagnose. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Federaal Kenniscentrum voor gezondheidszorg. Het Nieuwsblad is nu op zoek naar vrouwen die behandeld worden/werden in zo’n niet-erkend centrum. Zit je met vragen of zorgen? Of ben je net heel tevreden? Laat het ons weten.

Lees meer »

“Het was afschuwelijk”: MotoGP-coureur breekt kaak en rugwervel bij zware crash, collega’s stellen veiligheid in vraag

MotoGP-coureur Pol Espargaro (31) is bij een zware crash tijdens de training van de Grote Prijs van Portugal gewond geraakt. De Spanjaard heeft onder meer een longkneuzing en diverse breuken, zo maakte de organisator van het evenement bekend. “Het was afschuwelijk”, zei Tech3-teambaas Herve Ponchara na het ongeval. “We hebben soortgelijke crashes gezien die niet goed afliepen.”

Lees meer »