Nieuwsfeed

Ontbijten met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken: “Moet het zo rigide rond stikstof? Moet de Vlaamse landbouw kapot?”

"De Vlaamse landbouw gaat eronderdoor", waarschuwt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in het wekelijkse zaterdaginterview met VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck in "De ochtend" op Radio 1. Hij is erg kritisch over hoe de Vlaamse regering de stikstofcrisis aanpakt. En ook de federale regering krijgt een stevige veeg uit de pan, maar dan over asiel en migratie. "Je moet asielbedriegers niet op hotel zetten, maar op een vliegtuig."

Krantenkoppen in België

Iran kondigt akkoord over gevangenenruil met VS aan

Iran en de Verenigde Staten hebben een akkoord bereikt over de mogelijkheid om gevangenen te ruilen. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Hossein Amir Abdollahian, zondag bekendgemaakt. “Indien alles vlot verloopt aan Amerikaanse zijde” – Washington moet nog “de laatste technische voorbereidingen” treffen – dan zouden de eerste ruilen de komende dagen kunnen plaatsvinden, aldus Abdollahian.

Lees meer »

En plots is de politiek bang van Tiktok

Plots is iedereen bang van Tiktok, zo lijkt het toch. Ambtenaren van de federale en Vlaamse overheden mogen de Chinese app niet meer installeren op hun werktelefoons. En ook de ministers van de Waalse regering mogen dat niet meer, hoewel onze politici massaal op Tiktok aanwezig zijn.

Lees meer »

JOUW MENING. Vind jij dat scholen bewust leerlingen mogen selecteren?

Twee scholen met exact hetzelfde aanbod en vlak bij elkaar, die toch een compleet andere samenstelling van leerlingen hebben. We zien het vaak in ons onderwijsdossier, maar hoe komt dat? De verhalen en verklaringen zijn eerder anekdotisch, al spreken experts wel over subtiele mechanismen om ‘moeilijkere’ leerlingen te weren. Het gaat bijvoorbeeld om aanmeldingsprocedures waarbij het lot beslist wie wordt

Lees meer »

3,5 miljoen mensen betogen in heel Frankrijk tegen pensioenhervorming

Bij de zesde actiedag tegen de pensioenhervorming zijn dinsdag over heel Frankrijk ongeveer 3,5 miljoen mensen op straat gekomen. Dat zegt de vakbond CGT. Dat zijn 1 miljoen demonstranten meer dan bij de actiedag van 31 januari. De Franse overheid van haar kant telde dinsdag 1,28 miljoen betogers. Eén vakbondsmilitant raakte wel zwaargewond.

Lees meer »