Nieuwsfeed

OVERZICHT. 1 jaar oorlog in Oekraïne: dit waren de belangrijkste momenten

Op 24 februari is het een jaar geleden dat Rusland binnenviel in Oekraïne. Dit in de hoop om in enkele dagen het hele land te veroveren. Dat liep echter anders. De soldaten van Poetin werden niet met applaus ontvangen, zoals ze op voorhand hadden gedacht, maar liepen op een muur van onverzettelijkheid. Twaalf maanden en ontelbare doden later ligt een groot deel van Oekraïne in puin en gaan de gevechten almaar door. Een overzicht.

Krantenkoppen in België

Al 326 doden na cycloon Freddy op Malawi

Het dodental na de doortocht van cycloon Freddy is in Malawi opgelopen tot 326. Dat heeft president Lazarus Chakwera bekendgemaakt. Daarmee komt het aantal slachtoffers in het zuiden van Afrika sinds de storm eind februari toesloeg op ruim 400.

Lees meer »

Hij kreeg al 50.000 euro aan dwangsommen toegewezen, nu wordt Maxime zélf aangeklaagd: “Niets verkeerd gedaan”

Maxime Ceragioli voert een hevige strijd voor de rechtbank tegen transportfirma Livlina uit Sint-Niklaas. Volgens Ceragioli veroorzaakt het bedrijf geluidsoverlast en daarvoor kreeg hij al gelijk voor de rechtbank met tienduizenden euro’s aan dwangsommen voor het bedrijf tot gevolg. Woensdag moest hij echter zélf voor de rechter verschijnen. “Ik heb niets verkeerd gedaan.”

Lees meer »

Budgetvriendelijk leven: deze vrouwen werden er gelukkiger van. “Ik kan nu makkelijk wéken reizen”

Een energiefactuur van minder dan 30 euro per maand, een coup de foudre voor een tweedehands kledingstuk of last minute op vakantie dankzij een slimme reisstijl. Minder geld spenderen verrijkt je leven, vertellen Sieglinde, Barbara en Ellen. Zij snoeien elk op hun manier in hun budget en werden gelúkkiger. “Onze slaapplaats op vakantie kost amper iets. Daardoor vinden we makkelijk

Lees meer »

Terreurproces geschorst tot en met woensdag

Het proces over de aanslagen van 22 maart 2016 wordt geschorst tot en met woensdag. Zo kan de verdediging van beschuldigde Smail Farisi zich ‘herorganiseren’, na het plotse overlijden van zijn advocaat Sébastien Courtoy vorige maandag.

Lees meer »

Regeringspartij Georgië trekt omstreden wetsontwerp in

De regeringspartij in Georgië heeft een omstreden wetsontwerp ingetrokken dat de voorbije dagen massale protesten veroorzaakte in het Kaukasische land. De terugtrekking is ‘onvoorwaardelijk’, klinkt het, maar de oppositiepartijen zeggen dat de protesten doorgaan tot het wetsvoorstel formeel is ingetrokken.

Lees meer »

Dit staat er in conceptnota over stikstof die N-VA en Open VLD goedkeurden

Regeringspartijen N-VA en Open VLD hebben zondagavond dus zonder coalitiepartner CD&V een nieuwe conceptnota over het stikstofdossier goedgekeurd. Die nota bevat een reeks aanpassingen ten opzichte van het ‘krokusakkoord’ van vorig jaar, onder meer wat de zogenaamde ‘rode lijst’ met piekbelasters betreft, maar ook op het vlak van vergunningsregels, flankerend beleid en het Turnhouts Vennegebied.

Lees meer »

Drie doden door Russische aanval op appartementsgebouw in Oekraïne

In de Oekraïense stad Zaporizja zijn zeker drie mensen omgekomen door een Russische aanval op een appartementsgebouw. De hulpdiensten melden ook zeker zes gewonden. Ze zoeken verder naar mensen die nog onder het puin liggen. De Oekraïense president Volodimir Zelenski betreurt de aanval, "maar het kwaad zal niet zegevieren in ons land".

Lees meer »

Vanaf vandaag kan je op huizenjacht met Spotto, een nieuw vastgoedplatform met intelligente zoekfunctie. Waarom is het volgens de makers beter dan Immoweb?

Wie een huis zoekt om te kopen of te huren, kan dat vanaf vandaag ook op Spotto vinden. Het gloednieuwe immoplatform is een initiatief van de vastgoedmakelaars zelf en moet hun antwoord zijn op onder meer het machtige Immoweb en online biedsite Biddit. Spotto onderscheidt zich met een intelligente zoekfunctie: “Je kan ook huizen zoeken binnen bepaalde straal van je

Lees meer »

De laatste zwembeurt voor De Kleine Dender anderhalf jaar de deuren sluit? Die was voor Izzy en Pixie “Emotionele dag, maar ze toverden lach op ons gezicht”

Zwembad De Kleine Dender in Ninove sluit voor ongeveer anderhalf jaar de deuren voor een grote renovatie. Hoewel de laatste dag emotioneel was voor het personeel, zorgde de laatste activiteit maandag ook voor heel wat lachende gezichten. Honden mochten als allerlaatste zwemmers vóór de tijdelijke sluiting een plons nemen in het zwembad.

Lees meer »

Jambon roept topministers Vlaamse regering samen over stikstofdossier

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft de top van zijn regering samengeroepen over het stikstofdossier. Dat meldt persagentschap Belga. “De verschillen tussen N-VA en CD&V blijven toch heel groot”, zegt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez. Jambon had wel aangegeven dat hij enkel zijn kernkabinet zou samenroepen als er uitzicht was op een beslissing.

Lees meer »