Nieuwsfeed

“Papa! Papa!” Dochtertje (4) dat moeder en broertje verloor in tranen wanneer ze haar vader terugziet na aardbeving

Een emotioneel weerzien voor Ahmet Ayan en zijn vierjarige dochtertje Gade. De twee lagen samen bedolven onder het puin van wat ooit hun woning was nadat de aardbeving toesloeg in het zuiden van Turkije. Vier dagen lang sprak Gade haar vader moed toe tot ze gered konden worden, maar na hun redding sloeg het noodlot nog een keer toe: Gade en haar vader raakten gescheiden. Maar na een intensieve zoektocht konden vader en dochter eindelijk herenigd worden. “Ze hield me in leven,” zegt Ayan, “Ze is mijn heldin.” De moeder en zoon van het gezin overleefden de aardbeving niet.

Krantenkoppen in België

Nederland smelt voor Tom Waes: “‘Het Verhaal van Vlaanderen’ wordt hier enkel uitgezonden omdat hij presenteert”

Nederland smelt en zwijmelt voor Tom Waes. Na de kennismaking in ‘Undercover’ flirtte ‘Reizen Waes’ met de kijkcijfersrecords op zondagavond en nu nestelt onze landgenoot zich er met ‘Het verhaal van Vlaanderen’ in miljoenen harten. “Eerlijk,” klinkt het bij de gerenomeerde tv-recensente Angela De Jong. “Dat programma wordt in Nederland enkel uitgezonden omdat hij het presenteert.” En naast zijn charmes

Lees meer »

KIJK. Peter Bossaert, na marathonoverleg ontslagen als CEO van voetbalbond, nog druk telefonerend gespot in Tubeke

Peter Bossaert (57) is ontslagen als CEO van de Belgische voetbalbond. De beslissing werd deze nacht genomen. De Raad van Bestuur vond de vertrouwensbreuk te groot, een verdere samenwerking bleek onmogelijk. Bossaert lag onder vuur nadat bondsvoorzitter Paul Van den Bulck hem ervan verdacht z’n variabele bonus van 100.000 euro quasi automatisch te laten uitbetalen. Bossaert verdedigde zich op een

Lees meer »

Wyoming voert als eerste staat verbod op abortuspil in

Wyoming is vrijdag de eerste Amerikaanse staat geworden waar het gebruik van abortuspillen verboden is. Het verbod geeft een impuls aan de groeiende druk van conservatieve staten en anti-abortusgroepen om abortus door middel van medicijnen aan te pakken. Bij de meeste zwangerschapsafbrekingen in Amerika wordt deze methode momenteel gebruikt, schrijft The New York Times.

Lees meer »