Nieuwsfeed

Passagiers merken dat vliegtuig plots terugdraait en landen na 16 uur… weer bij de luchthaven waar ze vertrokken

Een vliegtuig van Air New Zealand is deze week na een vlucht van meer dan 16 uur weer op de luchthaven van vertrek geland.

Krantenkoppen in België

Britse ex-minister onder vuur door gelekte whatsappjes tijdens coronapandemie: “We jagen iedereen de stuipen op het lijf met nieuwe variant”

Meer dan 100.000 gelekte whatsappberichten van bewindslieden over het Kanaal geven een unieke inkijk in de aanpak van de coronapandemie door de Britse regering. Vooral de toenmalige minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, ligt zwaar onder vuur. Hij vertelde zijn medewerkers dat hij “iedereen de stuipen op het lijf wilde jagen met een nieuwe variant” om zo de coronamaatregelen beter te

Lees meer »

Ex-mollen Gilles en Elisabet blikken terug op hun avontuur: “Haatberichten? Ik krijg de laatste tijd vooral dickpics”

Hij was de snoodaard in 2016, zij de saboteur in 2019. Toch noemen Gilles Van Bouwel (34) en Elisabet Haesevoets (37) hun deelname aan ‘De Mol’ nog steeds een hoogtepunt dat hun leven compleet veranderde. In een dubbelinterview vertellen ze over de soms gemene reacties op hun deelname, herkend worden op de operatietafel en de carrièreswitch van Elisabet. “Ik ben

Lees meer »

Metejoor verovert nu ook Nederland: “Hij is de nieuwe Marco Borsato”

Vlaanderen ligt intussen al een tijdje aan z’n voeten, maar ook onze noorderburen smelten stilaan en masse voor Metejoor (32). De zanger speelde vrijdagavond een uitverkocht concert in de Melkweg in Amsterdam. De reacties nadien waren unaniem lovend. “Hij slaagt erin om de sound van Marco Borsato in een nieuw jasje te steken”, klonk het in ‘RTL Boulevard’.

Lees meer »

Vaticaan geeft delen van Parthenon terug aan Athene

Het Vaticaan heeft vrijdag, tijdens een ceremonie in het Akropolismuseum in Athene, drie onderdelen van het Parthenon aan Griekenland bezorgd. Al meer dan twee eeuwen bewaarde het Vaticaans Museum de bewuste delen. Het gaat om een “gebaar van vriendschap en solidariteit met het Griekse volk”, zei bisschop Brian Farrell, secretaris voor de bevordering van de eenheid onder christenen.

Lees meer »