Nieuwsfeed

Ploegmaats eren overleden doelman Arne (25) met overwinningsdans: “Onze nummer 1 is weggevallen”

Een week nadat doelman Arne Espeel (25) na het stoppen van een strafschop in elkaar zakte en overleed, vond zaterdagmiddag op dezelfde plaats de afscheidsplechtigheid voor de graag geziene jongeman plaats. Meer dan duizend mensen woonden die op het voetbalveld van Winkel Sport bij. De ploegmaats van Arne dansten rond de kist hun overwinningsdans.

Krantenkoppen in België

Oost-Vlaamse deputatie schiet provinciewissel van Zwijndrecht definitief af

De provincie Oost-Vlaanderen zal woensdag de plannen voor een provinciewissel van het Antwerpse Zwijndrecht definitief naar de prullenmand verwijzen. Vorige maand kwam het idee nog ter sprake in de provincieraad. Oppositiepartij Vooruit zag toen voordelen in het verleggen van de provinciegrens. Maar eerste gedeputeerde Kurt Moens (N-VA) heeft de motie toen verdaagd en zal bij de provincieraad woensdag voorstellen om

Lees meer »

Elynn (13) lijdt aan zeldzame leveraandoening: “Om te overleven, moet ze elke nacht onder een blauwe lamp slapen”

De 13-jarige Elynn Engels lijdt aan het syndroom Crigler-Najjar, een levensbedreigende leveraandoening. Daarbovenop heeft ze het psychisch zwaar en is ziekenhuisopname aanbevolen. Door haar aandoening kan Elynn echter nooit ergens anders overnachten. Haar mama An (29) zou daarom graag een draagbaar toestel voor fototherapie aanschaffen, maar hier hangt een stevig prijskaartje aan vast.

Lees meer »

Nog te veel bestuurders rijden te snel in zone 30

Acht op de tien bestuurders rijden te snel in een zone 30. Dat blijkt uit een nieuwe meting die Vias op 215 locaties heeft uitgevoerd. Daaruit blijkt ook dat er weer meer snelheidsovertredingen zijn op wegen waar bestuurders maximaal 50 km/uur mogen rijden. In 2015 reed een derde daar te snel, terwijl dat dit jaar ongeveer de helft is.

Lees meer »

Iran bereid verdrag voor overbrenging van gevangenen uit te voeren

Nadat het Belgische Grondwettelijk Hof het beroep tegen de Irandeal heeft verworpen, zegt Iran maandag bereid te zijn het verdrag voor de overbrenging van (Belgische) gevangenen uit te voeren. Dat heeft het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag gemeld. Zo zou de Belg Olivier Vandecasteele, de hulpverlener die intussen al meer dan een jaar vastzit in een Iraanse cel, kunnen

Lees meer »

Israëlische regering voert justitiële hervormingen versneld door ondanks massaal protest

Ondanks massale protesten blijft de justitiële hervorming in Israël snel vorderen. Een speciale parlementaire commissie keurde maandag een wetswijziging goed die het veel moeilijker maakt een premier onbekwaam te laten verklaren. Er zijn wel nog drie lezingen in het parlement nodig voor de wetswijziging in werking treedt. Volgens berichten in de media wil de rechts-conservatieve regering van Benjamin Netanyahu belangrijke

Lees meer »