Nieuwsfeed

Plopsaland organiseert jobbeurs net op dag dat klachten over grensoverschrijdend gedrag opduiken: “Ik laat deze kans niet liggen, ook niet door het onderzoek”

Tientallen getuigen hebben in een onderzoek van De Tijd gesproken van grensoverschrijdend gedrag bij pretparkengroep Plopsa. Net vandaag was er een jobdag in Plopsaland De Panne waar geïnteresseerden die er willen werken konden solliciteren. 178 mensen waren er aanwezig en het onderzoek hield hen niet tegen om te gaan. “Ik was altijd aangetrokken om een job te krijgen in Plopsaland. Dus nu ik de kans had, ging ik dat niet laten liggen, ook niet door dat onderzoek”, laat Louise, één van de sollicitanten, weten.

Krantenkoppen in België

Béatrice (23) getuigt als eerste op proces aanslag Zaventem: “Ik verloor beide benen en lag maand in coma, maar haalde wel Paralympische Spelen”

Béatrice Lasnier de Lavalette (23) heeft voor het assisenhof in Brussel getuigd over haar moeilijke strijd terug. De Frans-Amerikaanse atlete verloor beide benen bij de aanslag in Brussels Airport. Ze lag een maand in coma en onderging tientallen operaties, maar slaagde er uiteindelijk in om vijf jaar later deel te nemen aan de Paralympische Spelen in Tokio. Vandaag stelt ze

Lees meer »

Israëlische soldaten doden Palestijnse tiener

Israëlische troepen hebben donderdag een vijftienjarige Palestijn doodgeschoten op de bezette Westelijke Jordaanoever, zo meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. “Mohammed Nidal Salim, vijftien jaar oud, werd in de rug geschoten door (Israëlische) bezettingssoldaten”, aldus de verklaring.

Lees meer »

Dassen leggen deel Nederlands treinverkeer stil

In Nederland ligt het treinverkeer op verschillende plaatsen stil door dassen die zich hebben ingegraven onder de sporen. Zo rijden er een week lang geen treinen tussen Den Bosch en Eindhoven, het spoor kan namelijk verzakken door de burcht die de dassen eronder hebben gebouwd. De spoorbaan en de ondergrond moeten worden hersteld, maar het is nog allerminst zeker of

Lees meer »

Steeds meer zwangere vrouwen kiezen voor een doula. “Liever 1000 euro voor een fijne geboorte dan voor een kinderwagen”

“Na de geboorte zijn de ouders me altijd zo dankbaar.” Doula’s zijn steeds geliefder in ons land. Ze staan zwangere mama’s fulltime bij met raad en daad, meer dan een vroedvrouw. Het prijskaartje? Pittig. En doula’s zijn níét medisch geschoold. Marthe (24), Julie (37) en Linde (23) verdedigen hun meerwaarde. “Bevallen is veel meer dan met je benen in de

Lees meer »

Russische militair bekent oorlogsmisdaden, maar daarvoor vliegt hij niet in de cel

Een Russische militair die oorlogsmisdaden opbiechtte, is door een Russische krijgsraad veroordeeld tot 5,5 jaar cel. Het werd niet vervolgd voor overvallen, plunderingen en moord, maar wel voor het verspreiden van valse informatie over de ‘speciale militaire operatie’. Zijn verklaringen druisen namelijk in tegen de officiële lijn van het Kremlin. Daar klinkt het dat Rusland zich aan de regels houdt.

Lees meer »

Waarom fossielen uit het verleden belangrijk zijn voor onze toekomst: “We moeten ons aanpassen, zo niet, vergeet het dan maar”

Melanie During is paleontoog. Met behulp van moderne technologie onderzoekt zij fossielen. Dat zijn de versteende overblijfselen van dinosauriërs en ander oeroud leven. Daarbij speurt zij naar kostbare informatie van miljoenen jaren geleden. “Maar wél informatie die belangrijk is voor onze toekomst’’, zegt de Nederlandse wetenschapper. Waarom dan wel? Dat lees je hier.

Lees meer »

Paus breidt maatregelen tegen seksueel misbruik uit

Paus Franciscus heeft de maatregelen tegen seksueel misbruik in de kerk uitgebreid en verduidelijkt. Het Vaticaan heeft zaterdag een aangepaste versie van het in 2019 uitgebrachte apostolische schrijven “Vos estis lux mundi” (Gij zijt het Licht van de Wereld) naar buiten gebracht. Een van de belangrijkste aanpassingen is dat leken van internationale verenigingen gevallen van misbruik onmiddellijk moeten melden.

Lees meer »