Nieuwsfeed

Podcast “De afspraak op vrijdag” met Gwendolyn Rutten, Bart Brinckman en Fouad Gandoul

Vlaams parlementslid Gwendolyn Rutten (Open VLD), politiek journalist Bart Brinckman (De Standaard) en columnist Fouad Gandoul (De Tijd) hebben het over de stikstofcrisis in de Vlaamse regering en de chaotische ontruiming van het kraakpand in de Paleizenstraat.

Krantenkoppen in België

“Als die hoer meegaat, ga ik niet”: hoe kon een cultuur van pesterijen, seksisme en intimidatie bij NOS Sport 20 jaar lang blijven bestaan?

Twintig jaar lang kregen (oud-)medewerkers van de sportredactie van de Nederlandse openbare omroep (NOS Sport) te maken met pesterijen, seksisme en grensoverschrijdend gedrag. Kop van jut zijn bekende koppen Jack van Gelder (72) en Tom Egbers (65), die zich vooral jegens vrouwen misdroegen. Hoe is het toch mogelijk dat zo’n toxische bedrijfscultuur jarenlang standhoudt?

Lees meer »

Parket onderzoekt schietpartij in Oostende

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, onderzoekt een schietpartij in Oostende. Dat meldt het parket zaterdag. Het incident vond zaterdag in de vroege ochtend plaats in de Toekomststraat. De omstandigheden zijn onduidelijk, maar volgens onze informatie viel er één gewonde.

Lees meer »

Broers uit Grimbergen kweken 35 exotische fazantensoorten

De twee broers Roelants uit Grimbergen, Raf (67) en Guido(59) stonden jarenlang bekend om hun struisvogelkwekerij. Tien jaar geleden hielden ze daar mee op. Sinds dan houden ze zich intensief bezig met kweken van fazanten. Dat doen ze door te kweken met de authentieke rassen. Die dieren vinden dan de weg naar specifieke kweekprogramma’s in dierentuinen. Vandaar worden ze over

Lees meer »

Vlaams begrotingstekort lager dan verwacht, minister van Begroting Diependaele: “Financiën op koers, maar we moeten waakzaam blijven”

Het Vlaams begrotingstekort zal dit jaar bij ongewijzigd beleid zo’n kwart miljard lager liggen dan de Vlaamse regering voordien had ingeschat. Dat blijkt uit een raming van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA) wijst er wel op dat Vlaanderen waakzaam moet blijven. "De meevallers zijn vooral eenmalig."

Lees meer »

Italiaanse eiland Lampedusa zit overvol: 2.400 migranten en vluchtelingen in opvangcentrum voor 400 mensen

Het Italiaanse eiland Lampedusa, ten zuiden van Sicilië, kreunt onder een toevloed van migranten en vluchtelingen. De voorbije dagen zijn 2.400 mensen met bootjes aangekomen op het eilandje. Het opvangcentrum van Lampedusa is maar voorzien op 400 mensen. Enkele honderden migranten en vluchtelingen worden vandaag al overgebracht naar Porto Empedocle, aan de zuidkust van Sicilië.

Lees meer »