Nieuwsfeed

Poetin en Loekasjenko geven ongemakkelijke persconferentie: ‘Alsof ik nee kon zeggen’

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft vrijdag een bezoek gebracht aan zijn Russische collega Vladimir Poetin in Moskou. Beide presidenten gaven ook een opmerkelijke persconferentie waarin nauwelijks een woord gerept werd over de oorlog in buurland Oekraïne.  

Krantenkoppen in België

Koningin Mathilde en prinses Elisabeth bezoeken het graf van Toetanchamon

Koningin Mathilde (50) en kroonprinses Elisabeth (21) hebben vandaag het graf van Toetanchamon in Egypte bezocht. Bekende egyptoloog Zahi Hawass leidde de royals rond. Het was een blij weerzien, want de man ontving koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen voor het eerst tijdens een privévakantie in 2018. “Ik heb al veel koningen en koninginnen ontmoet, maar zij zijn mijn

Lees meer »

Een miljoen met je pensioen, is dat realistisch? “Zo’n 90 procent van zijn vermogen heeft Buffett pas na zijn 65ste vergaard”

Heel wat mensen proberen een extra appeltje voor de dorst opzij te zetten voor hun pensioen. Maar hoe realistisch om – met behulp van de juiste belegmethodes – tegen je pensioen het geruststellende statuut van miljonair te bereiken? Onze geldexpert Pascal Paepen gelooft erin en legt uit hoeveel je op elke leeftijd daarvoor moet investeren en hoe je dat best

Lees meer »

Minstens 29 doden bij aanslag in noordoosten van Nigeria

Vermoedelijke strijders van de terroristische militie Boko Haram hebben in het noordoosten van Nigeria minstens 29 mensen gedood. Dat meldt de politie. Volgens het bureau van de Verenigde Naties in Nigeria waren onder de slachtoffers talrijke binnenlandse ontheemden die al eerder voor de terroristen moesten vluchten.

Lees meer »

De man die links en rechts verenigt in strijd tegen pensioenhervormingen

Charles de Courson (70) krijgt het voor elkaar om de linkse en rechtse partijen, die normaal tegenstanders van elkaar zijn, in de Assemblée Nationale te verenigingen. In de strijd tegen de pensioenhervormingen kunnen de partijen heel even hun verschillen loslaten. “We zijn het allemaal eens over een ding en dat is dat we de democratie moeten beschermen”, zegt De Courson.

Lees meer »

Blokkade van Delhaize-depot in Drogenbos opgeheven

De blokkade van het depot van Delhome in Drogenbos, dat instaat voor de thuisleveringen van Delhaize, is rond 13 uur zaterdagmiddag opgeheven. Dat meldt vakbondssecretaris Myriam Djegham (CNE) aan Belga. Het gemeenschappelijk vakbondsfront voerde er sinds zaterdagochtend 5 uur actie tegen de toenemende werkdruk.

Lees meer »