Nieuwsfeed

PROMOJAGERS SUPERTIP. IKEA trakteert op gratis balletjes met friet in krokusvakantie

Wie in de krokusvakantie naar meubelgigant IKEA trekt, kan er een gratis maaltijd scoren in het Zweeds restaurant. Van 18 februari tot 4 maart krijgen IKEA Family-leden per warme maaltijd voor volwassenen een gratis kindermenu naar keuze. De leden van Promojagers België zijn bijzonder enthousiast.

Krantenkoppen in België

Eerst schouderoperatie, nadien allicht titelkamp in de zomer voor Jan Quaeyhaegens na alweer een knock-out: “Bewezen dat ik hier thuishoor”

Wie stopt Jan Quaeyhaegens op weg naar de titel bij de lichtgewichten voor Cage Warriors? Alvast niet Alberto Ciardo (25). Als de Antwerpenaar (30) zot gevaarlijke knieën heeft, zoals hij eind vorig jaar tegen da Silva bewees, wat dan gezegd van zijn ellebogen? Na een tiental ware ‘Q Bombs’ blies de arme Italiaan gisteravond de aftocht via technische knock-out (TKO).

Lees meer »

Ludwina (69) heeft een handicap en wacht al 6 jaar op haar zorgbudget: “Mijn leven staat al zo lang op pauze dat ik soms twijfel of ik nog wel verder wil”

Ludwina weet wat het is om geduld te hebben. Net als duizenden andere Vlamingen met een beperking staat ze in de rij voor een zorgbudget en uit nieuwe cijfers blijkt dat die rij steeds trager opschuift. “Ik wacht al zes jaar”, zucht ze. “En ik heb geen idee wanneer het mijn beurt is.” Ludwina vertelt wat dat met haar doet,

Lees meer »

Vervangen robots binnenkort soldaten? Oorlogsvoering ondergaat “fundamentele verandering”, zegt Amerikaanse topgeneraal

Legers zullen binnenkort meer gebruik maken van robots bij het voeren van een oorlog. Dat voorspelt Mark Milley, de hoogste generaal van het Amerikaanse leger. In de podcast van Eurasia Group, een adviesbureau gespecialiseerd in politieke risico’s, vertelde hij dat de wereld een “fundamentele verandering” ondergaat op het vlak van oorlogsvoering. Vooral het “karakter van de oorlog” – de tactiek,

Lees meer »

Karen Northshield getuigt op proces 22 maart: “7 jaar geleden was ik een jonge en gelukkige dame, dat is allemaal opgeblazen”

Op het proces over de aanslagen van 22 maart heeft slachtoffer Karen Northshield getuigd. Ze heeft een blijvende handicap overgehouden aan de terreurdaden. "7 jaar geleden was ik een jonge en gelukkige dame, dat is allemaal opgeblazen", zegt ze aan VRT NWS. Northshield was niet het enige slachtoffer op de getuigenbank vandaag. Eerder vandaag kreeg een van hen zelfs excuses

Lees meer »

Dertiger in levensgevaar na schietpartij in Hoboken

In Hoboken bij Antwerpen is vanmiddag een 32-jarige man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een schietpartij. Dat meldt de lokale politie. De schietpartij vond plaats in de Draaiboomstraat. "De precieze omstandigheden zijn nog niet duidelijk", meldt de Antwerpse politie.

Lees meer »

Zeno uit ‘Bestemming X’ is zoon van overleden ‘Thuis’-acteur Donald Madder: “Ik wou mijn vader niet via tv leren kennen”

“Ik heb nooit een papa gekend.” Zeno Madder (26) uit ‘Bestemming X’ moest op vijfjarige leeftijd afscheid nemen van zijn vader, Donald Madder, bekend om zijn rollen in ‘Thuis’ en ‘Wittekerke’. In ‘Dag Allemaal’ vertelt Zeno hoe het was om op te groeien zonder papa, en hoe hij zijn dood een plaats heeft kunnen geven. “Hoe goed m’n moeder en

Lees meer »

Meer dan 2.000 migranten aangekomen op Lampedusa

Ondanks de recente ongevallen met boten blijven veel migranten de oversteek van de Middellandse Zee richting Italië wagen. In nauwelijks 24 uur kwamen alleen op het eiland Lampedusa meer dan 2.000 mensen aan, zo berichtte het Italiaanse persbureau Ansa zaterdag. Ze bereiken het kleine eiland met verscheidene boten.

Lees meer »

Massale protesten in Israël na ontslag kritische defensieminister

In heel Israël zijn zondagavond massale protesten uitgebroken nadat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zijn minister van Defensie de laan had uitgestuurd. Yoav Gallant had zaterdagavond in een televisietoespraak opgeroepen tot een pauze van een maand in de omstreden justitiehervorming van de regering, waarop Netanyahu hem prompt ontsloeg.

Lees meer »

Onze analist Marc Degryse ziet dat Europees spelen lang geen punten hoeft te kosten: “Ik zeg niet dat Union nu titelfavoriet is, maar…”

Europees voetbal kost punten in de competitie. Die stelling kan volgens onze analist Marc Degryse in de vuilbak nu Union, AA Gent en Anderlecht het tegendeel bewijzen. “Het omgekeerde kan even goed: dat een mooi resultaat in Europa je extra energie geeft in eigen land”, zegt hij. Ook de precaire situatie van Club Brugge en het positivisme van Rik De

Lees meer »