Nieuwsfeed

RECONSTRUCTIE. Hoe Jan Jambon de controle verloor over het stikstofdossier: “Als premier zou ik nu naar de koning stappen”

Een Vlaams minister-president die spoorslags naar Antwerpen rijdt om daar aan de partijvoorzitters te vragen of hij nog kan doorwerken: het Vlaamse stikstofdebacle draaide vrijdag uit op een ongezien schouwspel. En uiteindelijk is zijn regering geen stap verder.

Krantenkoppen in België

Al 326 doden na cycloon Freddy op Malawi

Het dodental na de doortocht van cycloon Freddy is in Malawi opgelopen tot 326. Dat heeft president Lazarus Chakwera bekendgemaakt. Daarmee komt het aantal slachtoffers in het zuiden van Afrika sinds de storm eind februari toesloeg op ruim 400.

Lees meer »

Vakbonden willen volledige retailsector lamleggen met staking

Als het van de vakbonden afhangt, stoppen de acties niet bij Delhaize. Twee vakbonden, ACLVB en ACV Puls, hebben ondertussen een algemene stakingsaanzegging ingediend voor heel de retailsector. Ze willen hiermee een signaal geven aan het begin van het sectoraal overleg. ‘De situatie bij Delhaize dwingt ons om verder te kijken.’

Lees meer »

Zorgverblijf vraagt de stad Gent om kermis rolstoelvriendelijker te maken: “We konden amper één attractie bezoeken”

De Karrekol vzw, een zorgverblijf voor mensen met een meervoudige beperking, wil dat Gent meer inspanningen doet om de Halfvastenfoor ook voor rolstoelgebruikers toegankelijker te maken. Een bezoek gisteren draaide uit op een sisser, ze konden maar één attractie bezoeken. "Er moet meer aandacht voor komen", zegt directeur Jonas Dierckens. De stad belooft al een snelle screening en overleg met

Lees meer »

Moord op Luise (12) mogelijk al dagen op voorhand gepland: daders (12 en 13) zochten op Google leeftijd waarop je strafrechtelijk aansprakelijk bent

Een dag na de begrafenis van de 12-jarige Luise uit Freudenberg in het westen van Duitsland, zijn nieuwe details aan het licht gekomen over de gruwelijke moord op het meisje. Volgens de Duitse nieuwssites ‘FOCUS Online’ en ‘Bild’ lijkt het erop dat de twee meisjes van 12 en 13 die de feiten bekenden, de moord op hun klasgenootje al dagen

Lees meer »

Gaslek voor de deur, bommetje in gerechtszaal: verdediging wil dat dossier over Armeense tennismaffia grondig wordt herwerkt

Vandaag ging het proces rond een Armeense bende die het resultaat zo’n 400 tenniswedstrijden vervalste van start. Er mag vanmorgen dan wel een gaslek voor het gerechtsgebouw geweest zijn, de echte ontploffing veroorzaakte advocaat Walter Van Steenbrugge. Hij noemde het dossier ‘une poubelle’ en vroeg dat het werd herwerkt. Volgende week beslist de rechtbank of dat inderdaad moet.

Lees meer »

Half miljoen Belgen kijkt illegaal tv: “IPTV-boxen met abonnement voor duizenden zenders gewoon te koop in sommige winkels”

Zo’n 450.000 Belgen kijken tv via een illegaal IPTV-systeem. Dat zijn systemen waarvoor je een box gebruikt (zoals de Digibox) ofwel een app op de Smarttv om via internet televisie te kijken. Dat kan legaal, maar sommige platformen bieden systemen aan waarbij je illegaal duizenden tv-zenders, met inbegrip van betaalzenders als Netflix, goedkoop kunt bekijken. “Die boxen zijn gewoon te

Lees meer »

Burgemeester Boechout té close met projectontwikkelaars? Rapport Audit Vlaanderen brengt Koen T’Sijen in nauwe schoentjes

Een forensisch rapport van Audit Vlaanderen is bijzonder kritisch voor de manier waarop de burgemeester van Boechout verschillende bouwdossiers heeft behandeld. Volgens de audit, die nieuwssite Apache kon inkijken, schond Koen T’Sijen de deontologische code, lekte hij vertrouwelijke informatie naar lokale projectontwikkelaars én lapte hij het beroepsgeheim aan zijn laars. “Er wordt een karaktermoord op mij gepleegd”, verdedigt T’Sijen zich.

Lees meer »

Tijs Vanneste wordt peter van nieuw kinderziekenhuis in Geel: “Geen seconde getwijfeld”

Tijs Vanneste, zanger en tv-gezicht bekend van “De Kemping” en “Meneer Vanneste”, wordt peter van de vernieuwde kinderafdeling van Ziekenhuis Geel. Het kinderziekenhuis zal volledig in het teken staan van de belevingswereld “Planeet Goudgeel” waarbij kinderen ruimtevaarders zijn en terechtkomen op een avontuurlijke plek met allerlei grappige figuurtjes. De werken zijn volop aan de gang en zouden in 2025 klaar

Lees meer »

Kalfje ‘Happy’ moet niet naar het slachthuis en je ziet meteen waarom iedereen er vrolijk van wordt

Barry en Megan Coster uit het Australische Ripplebrook zijn wel wat patronen van zwart-witte vlekken gewoon op hun fokkerij, maar één kalfje trok toch nog meteen alle aandacht. Op de vacht van zijn romp is er immers een duidelijke smiley te zien. Vandaar ook de naam ‘Happy’, waarmee Barry het ‘lachende’ Holsteinkalf bedacht. Normaal zou Happy naar het slachthuis moeten,

Lees meer »

Ultraloper Karel Sabbe terug thuis na zenuwslopende Barkley Marathons: “Naar het werk lopen zit er even niet in”

Zondagmiddag werd Barkley Marathons-finisher Karel Sabbe warm onthaald door vrienden en familie in Vichte, nadat hij twee uur eerder in Zaventem weer voet op Belgische bodem had gezet. De ultraloper genoot van het weerzien en verlangde stiekem al naar zijn eigen bed. Maandag start de tandarts opnieuw zijn dagelijkse routine, al zit van Anzegem naar de praktijk in Ronse lopen

Lees meer »