Nieuwsfeed

Restauratie van door storm vernielde kerktoren in Asse is nog niet voor meteen

Exact een jaar geleden veroorzaakte storm Eunice zware schade aan de kerktoren van Asse. Delen van de dakbedekking werden losgerukt en belandden in de omliggende straten. Na de storm werd de kerktoren verder ontmanteld. Het stalen skelet dat overbleef zal naar verwachting nog een tijdje zichtbaar blijven, want de restauratie is nog niet voor meteen.

Krantenkoppen in België

Strijd om “de gehaktmolen” van Oekraïne lijkt gestreden

Het leek er vrijdagochtend sterk op dat het Oekraïense leger de terugtrekking uit Bachmoet zou goed als voltooid heeft. Al enkele dagen klonk het in Kiev dat de situatie niet eeuwig houdbaar was en de verliezen te zwaar waren. Een eerste detachement meldde het bevel te hebben gekregen zich terug te trekken. Daarna doken beelden op van de laatste brug

Lees meer »

Oekraïne heeft 26 oorlogsmisdadigers veroordeeld sinds begin Russische invasie: “De gruwelijkheden zijn gigantisch en eindeloos”

Sinds de start van de Russische invasie een jaar geleden hebben Oekraïense rechtbanken 26 verdachten van oorlogsmisdaden berecht en veroordeeld. Bijna 300 anderen werden aangeklaagd. Dat heeft de Oekraïense aanklager Myroslava Krasnoborova donderdag verklaard tijdens een briefing van Eurojust, het Europees agentschap voor justitiële samenwerking in strafzaken. Zo staat te lezen op de website van persagentschap Reuters.

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Moet Vandoorne daarvoor langs kant toekijken?” en “Alonso slachtoffer van wekelijkse clubvergadering der regelneven”: de punten na Djedda

Genoeg voor de overwinning in Saoedi-Arabië was het niet, maar Max Verstappen toonde in Djedda opnieuw zijn ongekende klasse. Vanaf plek 15 gestart was de wereldkampioen slim en snel en zorgde hij er handig voor dat hij leider in het WK bleef. Onze F1-watcher beloont de Nederlander dan ook met het hoogste punt van het hele pak: 8,5/10. Een punt

Lees meer »

“In elk geval had die inbreker de hele tijd een glimmend voorwerp vast”: advocaat van uitbater reageert na dodelijke steekpartij in Nil Market

Dinsdag zal de 48-jarige uitbater H.Y. van ‘Nil Market’ in Houthalen-Helchteren voor de raadkamer verschijnen, na het dodelijk incident in de superette vrijdagnacht. Daar kwam het tot een confrontatie met een inbreker, die het niet overleefde. De uitbater is inmiddels aangehouden op verdenking van doodslag, al wordt wettelijke zelfverdediging nog niet uitgesloten. “Dit was al de derde inbraak in enkele

Lees meer »

Cycloon Freddy kostte in Malawi al aan 225 mensen het leven

Cycloon Freddy heeft in Malawi al aan 225 mensen het leven gekost, nadat de tropische storm voor de tweede keer een spoor van vernieling trok in het land. Dat melden de autoriteiten woensdag in een nieuwe balans. Intussen zoeken hulpverleners nog steeds naar overlevenden in het zuiden van het land, waar de cycloon het hardst toegeslagen heeft.

Lees meer »

Hattrickheld Gift Orban Speler van de Week in Conference League, spits laat matchbal signeren door Gent-ploegmaats: “Weer drie goals. Ben je gek?”

Gift Emmanuel Orban leidde woensdag AA Gent met een waanzinnige hattrick naar de kwartfinales in de Conference League. De UEFA riep de Nigeriaanse wonderboy uit tot Speler van de Week in de Europese competitie. Na de 1-4-zege bij Basaksehir na Orban de wedstrijdbal mee naar huis. Op de bus vroeg hij z’n teamgenoten om die te signeren. Zo bleek uit

Lees meer »

Hoeveel kregen De Croo en Bracke?

Zelfs Kamervoorzitter Eliane Tillieux (PS) krijgt het niet meer uitgelegd – zelfs niet in gebrekkig Nederlands. Waar eergisteren nog iedereen uit de lucht viel over het bestaan van de pensioenbonussen voor De Croo, Bracke en nog acht hoge ambtenaren, wordt steeds meer duidelijk dat een alert parlement het wél had kunnen weten.

Lees meer »