Nieuwsfeed

Russische presentator veroordeeld om oproep Oekraïense kinderen te verdrinken

De Russische tv-presentator Anton Krasovski is in Oekraïne bij verstek veroordeeld tot vijf jaar cel voor een oproep om Oekraïense kinderen te verdrinken. Hij is schuldig aan het oproepen tot genocide en het pleiten voor de omverwerping van de Oekraïense staat, meldt de Oekraïense veiligheidsdienst SBU.

Krantenkoppen in België

Zet één strategisch geplaatste witte pennenveer Ann Demeulemeester weer op de kaart?

Eén witte veer: meer was er niet nodig om wereldwijd alle kranten en nieuwssites te halen. Modemerk Ann Demeulemeester tekende met een bandeaubikini – én de ‘underboob’ van ‘Euphoria’-actrice Hunter Schafer – voor de opmerkelijkste outfit op de afterparty’s van de Oscars. Vanwaar komt Demeulemeesters fascinatie voor veren? En zorgt dit exemplaar er ook voor dat het Belgische merk opnieuw

Lees meer »

KIJK. Spectaculair, maar is het wel veilig? Drone zoeft wel héél dicht bij Tourwinnaar Jonas Vingegaard tijdens tijdrit

Drones vinden steeds meer hun weg naar het wielrennen. Ook in de Spaanse rittenkoers O Gran Camiño vlogen de toestellen afgelopen weekend rond de oren van de renners – zowel tijdens de voorlaatste bergrit als tijdens de afsluitende tijdrit. Vooral Tourwinnaar Jonas Vingegaard werd geviseerd. De Deen werd wel heel dicht en zelfs frontaal in beeld genomen. Het doet vragen

Lees meer »

China roept Rusland en Oekraïne op tot dialoog en verwerpt gebruik van kernwapens in oorlog

China heeft vandaag Rusland en Oekraïne opgeroepen om zo snel mogelijk met vredesbesprekingen te beginnen. Ook verwierp het ondubbelzinnig de inzet van nucleaire wapens in de oorlog: “Kernwapens mogen niet worden gebruikt en kernoorlogen mogen niet worden uitgevochten”, aldus de Chinese verklaring. Deze en andere opmerkingen staan in een document van 12 punten over de “politieke regeling” voor de crisis.

Lees meer »

Is Credit Suisse nu gered?

20:36 Met verse Zwitserse franken van de lokale centrale bank en een koersopstoot van bijna 20 procent op donderdag is de neergang van Credit Suisse in ieder geval voorlopig gestopt. ‘Maar de status quo is …

Lees meer »