Nieuwsfeed

Russische tanks hulpeloos tegen nieuw wapen: op afstand gelegde mijnenvelden

.

Krantenkoppen in België

Hoeveel kost de studierichting van een leerling secundair? Ontdek het hier

1.500 euro voor een leerling in het aso, soms nog meer in andere studierichtingen. Dat is volgens de recentste cijfers de doorsnee kostprijs voor een leerling in de laatste graad van het secundair onderwijs. Maar er zijn grote verschillen per school, en de werkelijke kost is niet altijd transparant. Ontdek hier hoeveel een schooljaar voor jouw studierichting kost.

Lees meer »

Tesla verlaagt prijzen in VS tweede keer dit jaar

De Amerikaanse producent van elektrische wagens Tesla heeft de prijzen van enkele modellen op zijn thuismarkt opnieuw verlaagd, voor de tweede keer dit jaar. Het bedrijf dat wordt geleid door miljardair Elon Musk, hoopt daarmee de vraag aan te wakkeren, na meerdere kwartalen van tegenvallende leveringen.

Lees meer »

“Elke dag dat Bachmoet standhoudt, is in ons voordeel”, zegt Oekraïens kolonel

Volgens de bevelhebber van de landmacht van Oekraïne, Oleksandr Syrsky, is de verdere verdediging van de zwaar belegerde stad Bachmoet belangrijk vanuit strategisch oogpunt. “Elke dag dat we stad verdedigen, geeft ons de tijd om reserves aan te leggen en ons voor te bereiden op toekomstige offensieven”, zei de kolonel-generaal volgens een mededeling van het ministerie van Defensie in Kiev.

Lees meer »

Waarom fossielen uit het verleden belangrijk zijn voor onze toekomst: “We moeten ons aanpassen, zo niet, vergeet het dan maar”

Melanie During is paleontoog. Met behulp van moderne technologie onderzoekt zij fossielen. Dat zijn de versteende overblijfselen van dinosauriërs en ander oeroud leven. Daarbij speurt zij naar kostbare informatie van miljoenen jaren geleden. “Maar wél informatie die belangrijk is voor onze toekomst’’, zegt de Nederlandse wetenschapper. Waarom dan wel? Dat lees je hier.

Lees meer »

Staatssecretaris Nicole de Moor: “Iedereen die in tentenkamp aan Klein Kasteeltje verbleef, krijgt opvang, maar ook structurele oplossing nodig”

Alle vluchtelingen en migranten die gisteren werden weggehaald uit een tentenkamp in Molenbeek zullen een plaats krijgen in een opvangcentrum van Fedasil. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor in "De ochtend" op Radio 1. Ze beseft wel dat er ook structurele oplossingen moeten komen om de opvangcrisis aan te pakken. Ze hoopt daarover vandaag in de

Lees meer »