Nieuwsfeed

Stoltenberg roept op om met China “niet zelfde fout te maken” als met Moskou

De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, heeft de westerse landen zaterdag opgeroepen “om niet dezelfde fout te maken met China” als met Rusland. “We mogen niet te afhankelijk worden van producten en grondstoffen die we importeren”, zei Stoltenberg in een toespraak tijdens de veiligheidsconferentie in München.

Krantenkoppen in België

Halle dekoloniseert stadspark en geeft koloniale beelden nieuwe invulling

In Halle heeft het stadsbestuur zondag de nieuwe invulling van de koloniale standbeelden in het Albertpark voorgesteld aan het publiek. Dat gebeurde op een evenement dat de titel ‘Congo feest?’ droeg. Bezoekers kregen verschillende toespraken te horen, en een gedicht van slam poet Sarah Bekambo. Ook werd een minuut stilte gehouden “voor de slachtoffers van paternalisme, racisme en discriminatie en

Lees meer »

Brussels Airport krijgt tijdens zomerseizoen negen nieuwe bestemmingen

Deze zomer zullen vanop Brussels Airport vluchten vertrekken van 58 luchtvaartmaatschappijen naar 175 bestemmingen. Daaronder ook negen nieuwe bestemmingen, zo kondigt de luchthaven maandag aan. Het gaat om Toronto (Canada), Billund (Denemarken), Sevilla (Spanje), Kayseri (Turkije), Monastir (Tunesië), en Béjaïa, Constantine, Oran en Tlemcen (Algerije).

Lees meer »

Half miljoen Belgen kijkt illegaal tv: “IPTV-boxen met abonnement voor duizenden zenders gewoon te koop in sommige winkels”

Zo’n 450.000 Belgen kijken tv via een illegaal IPTV-systeem. Dat zijn systemen waarvoor je een box gebruikt (zoals de Digibox) ofwel een app op de Smarttv om via internet televisie te kijken. Dat kan legaal, maar sommige platformen bieden systemen aan waarbij je illegaal duizenden tv-zenders, met inbegrip van betaalzenders als Netflix, goedkoop kunt bekijken. “Die boxen zijn gewoon te

Lees meer »

Kreeg Lapoussin toelating om uit te gaan? Union zal speler en federatie horen over “ongepast gedrag” bij Madagascar

Loïc Lapoussin zal zich moeten verantwoorden bij Union nadat hij afgelopen weekend wegens “ongepast gedrag” uit de kern van Madagascar gezet was. “We wachten op zijn uitleg”, reageert Union-CEO Philippe Bormans. In de entourage van Lapoussin valt te horen dat hij zelf geen vragende partij was om de tweede interland te spelen en dat hij de toelating kreeg om uit

Lees meer »

KIJK. Van der Poel, die tijd maakt voor fans in Siena, zegt “in goede vorm” te zijn: “Dat Van Aert en Pogacar er niet zijn, verandert de koers wel”

“Je komt altijd graag naar een plek waar je al eens hebt gewonnen.” Mathieu van der Poel wil na 2021 voor de tweede keer de Strade Bianche op zijn palmares schrijven. “Dat Van Aert en Pogacar er niet zijn, verandert de wedstrijd. Maar ik ga daarom niet per se anders koersen”, zegt de Nederlander op de kanalen van Alpecin-Deceuninck.

Lees meer »