Nieuwsfeed

Tientallen arrestaties en gewonden na onrust in Paramaribo

Zeker vijftig mensen zijn gearresteerd en twintig anderen zijn gewond geraakt na de rellen in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Het gaat voor zover bekend niet om levensbedreigende verwondingen, melden de autoriteiten aan nieuwssite Starnieuws zonder verder veel details te geven.

Krantenkoppen in België

Jana Wuyts schrijft tweede boek over haar wild berghond Boef: “Hij is een vulkaan, net als mijn man. Ik heb dat nodig”

Twee jaar na ‘Boef’ – het ontroerende relaas van de opvoeding van een wilde Spaanse berghond – heeft Jana Elza Wuyts een vervolg op dat boek geschreven: ‘Liefhebben kan je leren.’ Boef is een ondertussen een BH geworden, een bekende hond, met echte fans. In tegenstelling tot de menselijke variant van die soort, krijgt hij alleen maar minder streken.

Lees meer »

Van Willy Sommers tot Rammstein, van Pele tot Lady Gaga: iedereen zet zijn krabbel voor Dimi (behalve Madonna en Bob Dylan – voorlopig)

Ze staan in schriftjes, op platen, foto’s en affiches, soms zelfs op een drumvel. En het zijn er veel, héél veel. Met een verzameling van zo’n 23.000 handtekeningen van bekende voetballers, politici en artiesten is Antwerpenaar Dimitris Papanikitas (48) naar alle waarschijnlijkheid de grootste ‘filograaf’ van ons land (*). “Als ik mijn collectie morgen verkoop, kan ik een schoon, groot

Lees meer »

Steekpartij in Lissabon was geen terroristische aanslag

De Portugese politie zegt geen aanwijzingen te hebben dat de dodelijke steekpartij in Lissabon een terroristische aanslag was. Een Afghaanse man stak dinsdag met een groot mes twee Portugese vrouwen dood in een islamitisch centrum. De politie denkt aan een “mentale crisis”, maar laat nog een psychiatrisch onderzoek doen naar de dader.

Lees meer »

Vrijwillige brandweerman vindt drie dagen vermiste Simone (80) tijdens oefening: “Straf dat ze er zo levendig uitzag”

Zonder het zelf te beseffen heeft vrijwillige brandweerman Jozef Van Herck gezorgd voor een collectieve zucht van opluchting. Even voordien trof hij de 80-jarige Simone Mariën, die al drie dagen vermist was, wandelend in de heide van het militair domein in het Limburgse Helchteren aan. De vrouw met dementie is vanop die plek naar het ziekenhuis gebracht. “Ze bleef al

Lees meer »

LIVE MAN CITY-BURNLEY (18u45). Kompany keert terug naar City, maar maakt zich geen illusies: “Zij willen de Champions League winnen, wij de Championship”

De Prins weer naar Manchester. Vincent Kompany trekt vandaag met Burnley in de kwartfinale van de FA Cup uitgerekend naar Manchester City. Kan Kompany voor sensatie zorgen tegen zijn ex-club of trekken De Bruyne en maats aan het langste eind? Op deze pagina zit u goed om al het nieuws rond de match en uiteraard ook bekerclash zelf op de

Lees meer »

Rusland overweegt Toyota-fabriek in Sint-Petersburg over te nemen

De gesloten fabriek in Sint-Petersburg van de Japanse autofabrikant Toyota wordt mogelijk overgedragen aan het Russische staatsbedrijf NAMI. De Russische minister Denis Manturov van Industrie en Handel heeft volgens staatspersbureau TASS donderdag tijdens een zakencongres gezegd dat dat wordt overwogen. NAMI heeft eerder al fabrieken van Renault en Nissan overgenomen.

Lees meer »

Jambon roept topministers Vlaamse regering samen over stikstofdossier

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft de top van zijn regering samengeroepen over het stikstofdossier. Dat meldt persagentschap Belga. “De verschillen tussen N-VA en CD&V blijven toch heel groot”, zegt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez. Jambon had wel aangegeven dat hij enkel zijn kernkabinet zou samenroepen als er uitzicht was op een beslissing.

Lees meer »

MR-voorzitter Bouchez kritisch voor premier De Croo: “Je kan niet zeggen dat de situatie dramatisch is en dan niet van richting veranderen”

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez spoort de federale regering aan om het begrotingstekort van ons land dringend aan te pakken. Volgens hem is de budgettaire situatie namelijk “dramatisch”. Dat zei de Franstalige liberaal bij VTM NIEUWS, waar hij kritisch was voor de rol van premier De Croo (Open Vld). “Als je kapitein bent van de boot, kan je niet zeggen dat de

Lees meer »