Nieuwsfeed

“Tirannieke bedrijfsleiders kunnen alleen maar verliezen”: 24/7-cultuur is achterhaald volgens experten

Tientallen Plopsa-werknemers schetsen een verhaal van een doorgedreven 24/7-cultuur, vernederingen en verdeel-en- heerstactieken. Maar wanneer wordt een cultuur juist problematisch? Hoe ontsnap je uit zo’n toxische werkcultuur? En vanaf welk loon is het moreel moeilijk om ‘nee’ te zeggen tegen de baas? Experten Lode Godderis (KU Leuven) en Stijn Baert (UGent) beantwoorden acht belangrijke vragen over de 24/7-werkcultuur.

Krantenkoppen in België

MEDIAWATCHERS. Michel Wuyts: “Het enige wat de CEO van de VRT doet als het over 65-plussers gaat is zuchten”

Volgende maandag presenteert weerman Frank Deboosere z’n laatste weerbericht op de VRT. Een einde van een tijdperk, vijf maanden eerder dan voorzien. Het overkwam ook wieleranalist Michel Wuyts, die in 2021 verplicht op pensioen moest bij VRT. “Het is een gevoel dat je niet kan verdringen”, vertelt Wuyts in de podcast ‘De Mediawatchers’. Hij wijst vooral naar Frederik Delaplace, CEO

Lees meer »

Zus van Olivier Vandecasteele reageert op uitspraak Grondwettelijk Hof: “Beste dat wij konden verwachten”

De familie van Olivier Vandecasteele, de Belg die in de Iraanse gevangenis zit, is opgelucht nu het Grondwettelijk Hof heeft beslist dat het akkoord over de gevangenenruil met Iran overeind blijft. Dat opent mogelijkheden voor een ruil waardoor Vandecasteele naar België kan terugkeren. "Dit is het beste dat wij konden verwachten", reageert zijn zus Nathalie. "We hopen dat er nu

Lees meer »

Vliegtuigpassagier probeert steward neer te steken en nooduitgang te openen

Op een vlucht van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines tussen Los Angeles en Boston heeft een passagier geprobeerd om een vliegtuigdeur te openen. De 33-jarige man viel vervolgens de bemanning aan met een gebroken metalen lepel. Er hangt hem nu een levenslange celstraf en een boete tot 250.000 dollar (ongeveer 234.000 euro) boven het hoofd. Dat melden de autoriteiten van

Lees meer »

Russische presentator merkt niet dat hij scherm aan het delen is: kijkers zien hoe hij screenshot maakt van vrouw met diep decolleté

Een presentator van een Russische staatszender heeft zichzelf te kijk gezet op live televisie. Sergei Karnaukhov merkte niet dat hij het scherm van zijn iPad aan het delen was met zijn kijkers tijdens een toespraak van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. Daarop zag iedereen hoe hij een screenshot maakte van een jonge vrouw met een diep decolleté die in het

Lees meer »

INTERVIEW. Driesterrenkoppel Tim (40) en Inge (39) Boury: “Meestal liggen we op vrije dagen al om 9 uur in bed, helemaal uitgeput”

Komende maandag op de nieuwe Michelin-ceremonie zullen Tim Boury (40) en Inge Waeles (39) voor het eerst pas écht in alle rust van hun driesterrenstatus kunnen genieten. Want sinds hun Roeselaarse restaurant ‘Boury’ één jaar geleden tot op wereldniveau werd gehesen, is de rollercoaster nooit gestopt. “Nog elke dag feliciteren klanten ons met de derde ster.” Het leven zoals het

Lees meer »

Nieuwe Michelingids: Hof van Cleve, Zilte en Boury behouden drie sterren, Bozar in Brussel krijgt er tweede ster bij

België behoudt drie driesterrenrestaurants: Hof van Cleve in Kruisem, Zilte in Antwerpen en Boury in Roeselare. Dat kondigde Michelin aan tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren, een van de meest prestigieuze onderscheidingen in de internationale culinaire wereld. Zestien nieuwe zaken krijgen één ster, enkel restaurant Bozar in Brussel mag vanaf nu bijkomend twee sterren achter zijn naam schrijven.

Lees meer »