Nieuwsfeed

Toch niet afbouwen in stapjes: 400.000 gezinnen verliezen hun sociaal tarief al volledig vanaf juli

De 400.000 gezinnen die straks geen sociaal tarief meer krijgen, verliezen dat voordeel al volledig vanaf 1 juli, en niet vanaf oktober. Ze mogen het volledige voordeel wel drie maanden langer houden, tot juli dus, en niet tot april.

Krantenkoppen in België

En plots is de politiek bang van Tiktok

Plots is iedereen bang van Tiktok, zo lijkt het toch. Ambtenaren van de federale en Vlaamse overheden mogen de Chinese app niet meer installeren op hun werktelefoons. En ook de ministers van de Waalse regering mogen dat niet meer, hoewel onze politici massaal op Tiktok aanwezig zijn.

Lees meer »

Staking legt luchthaven Stuttgart vrijdag lam

Op de luchthaven van Stuttgart worden vrijdag geen reguliere vluchten uitgevoerd. Dat heeft de luchthavenuitbater woensdag bekendgemaakt na een stakingsoproep van de vakbond Verdi. Alleen veiligheidslandingen, medische vluchten en militaire vluchten kunnen worden uitgevoerd.

Lees meer »

Gentse jongeren filmen hoe ze ‘liefdesrivaal’ slaan en bewusteloos achterlaten: “Geklopt tot hij vreemde geluiden begon te maken”

Vijf Gentse jongeren, allemaal niet ouder dan 22 jaar, riskeren elk een celstraf van drie jaar wegens een brutale vechtpartij en diefstal. Het slachtoffer bleek een kennis te zijn die tegen hun zin contact had met een meisje. Om hem een lesje te leren trokken ze naar zijn woning in Wachtebeke, waar hij in elkaar getimmerd werd. De vechtpartij werd,

Lees meer »

KIJK. Warre Borgmans en Jurgen Delnaet eren ‘Gaston & Leo’ in eigen musical: “Het is een sterk scenario”

Wijlen Gaston Berghmans en Leo Martin, beter bekend als Gaston & Leo, worden geëerd in een eigen hommage musical. Niemand minder dan Warre Borgmans (67) en Jurgen Delnaet (51) gaan het iconische duo vertolken én lichten alvast een tipje van de sluier op. “Het wordt geen ‘best-off’ of een aaneenschakeling van de beste sketches, maar een verhaal over samenwerken én

Lees meer »

5 kinderen kruipen in riool in New York en raken verdwaald, brandweer deelt opvallende 911-audiofragmenten van redding: “Roepen, jongens! Ze horen jullie!”

Vijf Amerikaanse kinderen hebben in Staten Island, New York, een veel groter en spannender avontuur dan gewenst beleefd. Of beter… onder Staten Island. De vijf jongens waren al spelend in een tunnel gekropen en steeds verder op ontdekking gegaan, om dan totaal verdwaald te raken in het rioolsysteem. Gelukkig konden ze na ongeveer een half uur gelokaliseerd en gered worden.

Lees meer »

“Hij is een opportunistische rioolrat”: scheiding van Spaanse prinses Cristina draait uit op bitse geldstrijd

De echtscheiding tussen Cristina (57) van Spanje en de half-Belgische Iñaki Urdangarin (55) is “een bodemloze put” geworden. Dat concluderen koningshuisexperten nu er heel wat ophefmakende details rond de procedure zijn gelekt. Zo eist de overspelige Iñaki één van Cristina’s eigendommen op, liefst 2 miljoen euro én 75 procent van haar loon. En dat terwijl hij nu al rijkelijk onderhouden

Lees meer »