Nieuwsfeed

Tsjetsjeense homoseksuele man, die in Nederland verbleef, wordt gearresteerd in Moskou en moet naar het front

De 28-jarige Tsjetsjeense vluchteling Idris Arsamikov, die sinds 2018 in Nederland verbleef, is opgepakt op de luchthaven van Moskou. Hij vloog naar Rusland om de begrafenis van zijn vader in Tsjetsjenië, een Russische deelstaat, bij te wonen. Arsamikov valt op mannen en volgens LGBTQIA+-organisaties is dat de reden van zijn arrestatie. In een video op sociale media beweert Arsamikov dat hij binnenkort naar het front in Oekraïne vertrekt.

Krantenkoppen in België

CD&V wil af van ‘1 kopen, 1 gratis’ bij verse voeding

CD&V wil af van winkelpromoties zoals “1 kopen, 1 gratis” voor landbouw- en voedingsproducten. Dat melden de kranten van Mediahuis vandaag. “Onder impuls van de grote supermarktketens is een race to the bottom bezig. En die kan niet blijven duren”, zegt CD&V-Kamerlid Leen Dierick, die een wetsvoorstel indient.

Lees meer »

Meer dan 2.000 migranten aangekomen op Lampedusa

Ondanks de recente ongevallen met boten blijven veel migranten de oversteek van de Middellandse Zee richting Italië wagen. In nauwelijks 24 uur kwamen alleen op het eiland Lampedusa meer dan 2.000 mensen aan, zo berichtte het Italiaanse persbureau Ansa zaterdag. Ze bereiken het kleine eiland met verscheidene boten.

Lees meer »

“Ze plannen een offensief op een Russische grootstad”: Wagnerbaas doet Oekraïense aanvalsplannen uit de doeken, maar wat is daar van aan?

Een opmerkelijk beeld is het: Jevgeni Prigozjin, leider van de Wagnergroep, die bij een regionaal nieuwskanaal de Oekraïense tactiek uit de doeken doet. Als een soort leraar toont hij op de kaart waar de Oekraïners de komende tijd zullen toeslaan. “De eerste aanval zal waarschijnlijk gericht zijn op Belgorod”, laat hij zich ontvallen. Een Russische grootstad als doelwit van Oekraïne…

Lees meer »

“Als die hoer meegaat, ga ik niet”: hoe kon een cultuur van pesterijen, seksisme en intimidatie bij NOS Sport 20 jaar lang blijven bestaan?

Twintig jaar lang kregen (oud-)medewerkers van de sportredactie van de Nederlandse openbare omroep (NOS Sport) te maken met pesterijen, seksisme en grensoverschrijdend gedrag. Kop van jut zijn bekende koppen Jack van Gelder (72) en Tom Egbers (65), die zich vooral jegens vrouwen misdroegen. Hoe is het toch mogelijk dat zo’n toxische bedrijfscultuur jarenlang standhoudt?

Lees meer »

Op bezoek bij Vincent Kompany, architect van het succesverhaal van Burnley: “We vreesden dat hij ‘te groot’ zou zijn voor ons. Maar hij is zo cool”

Zonder de hulp van Josh, een alcoholverslaafde cocaïne-junkie, had ondergetekende woensdagnacht nooit meer op tijd het treinstation van Burnley gevonden. ‘Where you from?’, stamelde Josh. ‘Belgium.’ Josh gooide zijn armen (en zijn flesje Coors) ten hemel: ‘Belgium? Kompany! God save him!’ Wij waren deze week bij Vincent Kompany, Lord of Burnley FC, de sensatie in de Engelse tweede klasse. Wist

Lees meer »