Nieuwsfeed

Tuinexperte tipt de populairste bladplanten voor buiten: “Geef deze veel water en voeding, weinig zon”

Tuincentra staan er vol van, en zowat elke woonkamer heeft er vandaag minstens één: een grote bladplant genre Monstera, Calathea, Philodendron of Alocasia. “Nu rukt de trend op richting tuin”, merkt onze tuinexperte Laurence Machiels op. Zij toont de mooiste, meest opvallende bladplanten voor buiten en geeft advies over hoe je ze het beste verzorgt.

Krantenkoppen in België

INTERVIEW. Driesterrenkoppel Tim (40) en Inge (39) Boury: “Meestal liggen we op vrije dagen al om 9 uur in bed, helemaal uitgeput”

Komende maandag op de nieuwe Michelin-ceremonie zullen Tim Boury (40) en Inge Waeles (39) voor het eerst pas écht in alle rust van hun driesterrenstatus kunnen genieten. Want sinds hun Roeselaarse restaurant ‘Boury’ één jaar geleden tot op wereldniveau werd gehesen, is de rollercoaster nooit gestopt. “Nog elke dag feliciteren klanten ons met de derde ster.” Het leven zoals het

Lees meer »

Griekse vakbonden roepen op tot 24 urenstaking na treinramp

De vakbonden in Griekenland hebben opgeroepen om woensdag 24 uur lang het werk neer te leggen bij het openbaar vervoer, de scheepvaart en in de publieke sector. De stakingsoproep komt na het dodelijke treinongeval vorige week. De bonden eisen een einde wordt gemaakt aan het privatiseringsbeleid van de regering.

Lees meer »

Dodentol na noodweer in Brazilië loopt op tot 50

Het dodental als gevolg van overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt door stortregens in het zuidoosten van Brazilië is gestegen tot minstens 50, terwijl reddingwerkers door de puinhopen blijven graven. Alleen al in de zuidoostelijke stad Sao Sebastiao zijn tijdens het carnavalsweekend 49 doden geteld, een andere dode werd gemeld in de kustplaats Ubatuba. Volgens de deelstaatregering worden nog altijd tientallen mensen

Lees meer »

Stel hier uw vragen aan Conner Rousseau

Zondagmiddag is Conner Rousseau te gast bij Dany Verstraeten in VTM NIEUWS. Hebt u zelf nog een vraag voor de voorzitter van Vooruit over de asielcrisis, de hervorming van de belastingen of de pensioenen? Stel ze dan via onderstaand formulier.

Lees meer »

Is het ‘over and out’ voor Jambon? Dit zijn de 4 scenario’s

Een premier kan naar de koning stappen als zijn regering dreigt te vallen, een Vlaams minister-president heeft die optie niet. Maar wat dan als de Vlaamse regering niet uit het stikstofmoeras geraakt? Blijft deze coalitie dan gewoon zitten tot 2024? Het is onbekend terrein voor de Vlaamse regering, maar dit zijn de vier scenario’s.

Lees meer »

“Vlaams begrotingstekort valt ruim kwart miljard lager uit dan verwacht”

Het Vlaams begrotingstekort bedraagt dit jaar (bij ongewijzigd beleid) 2,65 miljard euro, wat 276 miljoen euro beter is dan de Vlaamse regering voordien had ingeschat. Dat blijkt uit een raming van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) maandag heeft voorgesteld. Toch blijven er uitdagingen waarschuwt de SERV: de aangekondigde heractivering en hervorming van het Europees begrotingskader dwingt alle overheden in

Lees meer »

Man krijgt 3 maanden voorwaardelijk voor stiekem afdoen van condoom

De 28-jarige Khaldoun F. uit het Nederlandse Rotterdam is dinsdag veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijk voor het stiekem verwijderen van een condoom tijdens de seks. De rechtbank in Dordrecht beoordeelt dit als dwang. De man werd vrijgesproken van verkrachting. Nooit eerder is in Nederland een man voor ‘condoombedrog’ veroordeeld. Een tweede verdachte in een vergelijkbare zaak heeft de rechtbank vrijgesproken.

Lees meer »

Loonkloof tussen mannen en vrouwen neemt toe met leeftijd

De loonkloof -het verschil in uurloon- tussen mannen en vrouwen neemt toe met de leeftijd. Dat blijkt uit cijfers die Statbel bekendmaakte in het kader van Internationale Vrouwendag. Voor 35-44-jarigen bedraagt de kloof 4,5 procent, bij de 55-64-jarigen stijgt dat tot 8,5 procent. In de categorie van jonge werknemers – tot 25 jaar – is de loonkloof zelfs licht negatief

Lees meer »