Nieuwsfeed

Van Nairo Quintana tot zelfs een ex-speler van Standard: deze figuren uit de sportwereld deden al mee aan ‘The Masked Singer’

Vlaanderen is dezer dagen in de ban van ‘The Masked Singer’. Vrijdagavond viel weer een masker af. Timmy Simons bleek ‘Groot Licht’ te zijn en is zeker niet de eerste persoon uit de sportwereld die deelneemt aan het populaire zangprogramma. In België hadden we eerder tennisster Yanina Wickmayer en Anderlecht-eigenaar Marc Coucke, maar ook in het buitenland waren er al verschillende voorbeelden. Een overzicht.

Krantenkoppen in België

Belg zou tot wanhoopsdaad gedreven zijn na gesprek met chatbot: hoe uitzonderlijk is dat? En zit er dan geen rem op die technologie?

Een jonge Belgische vader heeft een wanhoopsdaad ondernomen na gesprekken met een chatbot. Dat zegt zijn echtgenote in ‘La Libre’. De man zou met een obscure chatbot ‘gesproken’ hebben, die geen alarm sloeg en hem niet doorverwees naar de hulpdiensten. Erger nog: de chatbot moedigde hem aan. “Dit is een drama dat in de sterren geschreven stond.”

Lees meer »

Met de waarheid over Afghanistan hoopten de Republikeinen vooral Biden te treffen, maar dat was buiten de getuigen gerekend

De terugtrekking uit Afghanistan is tot nu de donkerste periode uit het presidentschap van president Biden. Een commissie in het Huis van Afgevaardigden is gestart met hoorzittingen om de chaotische en dodelijke dagen te reconstrueren. De waarheid achterhalen én Biden treffen, dat is de bedoeling. Deze hoorzittingen vormen lang niet het enige onderzoek om de president onderuit te halen. Al

Lees meer »

Waarom je beter niet boekt met een online reisagentschap

Vroeger moest je naar een reisbureau, nu boek je die droomreis bij een Online Travel Agency (OTA) vanuit je zetel. Fantastisch toch? Tot die droomreis de mist ingaat. Zo wacht Anneke Vander Steene al maandenlang op een terugbetaling, nadat ze haar vlucht noodgedwongen moest annuleren. Nochtans heeft ze recht op dat geld. “Hoe kan dat zomaar?”

Lees meer »

ASSISEN KOTMOORD. Totaal onverwacht bekent Musawi (24) na 4,5 jaar tóch dubbele moord: “Ik heb gezwegen uit schaamte voor m’n moeder”

“Ik kan het niet meer. Alles wat ze zeggen, heb ik gedaan.” Met die woorden heeft Mohammad Musawi (24) na 4,5 jaar de moorden op Youlia (19) en Nessar (18) toegegeven. Dat deed hij met gebogen schouders, en tranen met tuiten wenend. “Ik kan het mezelf nooit vergeven”, zei de beschuldigde plots, net voor de procureur-generaal het woord zou nemen.

Lees meer »

LEVENSVERHAAL. Dierenvriendin Sabine (58) verliest strijd tegen longkanker: “Met haar vrolijke discoschoenen opgebaard, zoals ze het wilde”

“Mochten er meer Sabinetjes zijn, de wereld zou zoveel mooier ogen.” Filip Werbrouck (60) praat vol bewondering en liefde over zijn echtgenote Sabine van Paemel (58) uit Leke. Zij sliep zondag zachtjes in na een strijd tegen een uitgezaaide longkanker. Ze was gepassioneerd door kunst, maar had een nog veel groter hart voor dieren. Hond Laika, bijvoorbeeld, bood ze ondanks

Lees meer »

Worden bommen voor Oekraïne ingezet in de Antwerpse drugsoorlog?

De speeltijd is voorbij: in de plaats van vuurwerkbommen gebruiken drugsbendes steeds vaker zwaardere explosieven bij nachtelijke aanslagen. Dat bevestigt ook minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Het is nog wachten op het DOVO-rapport om na te gaan welk materiaal precies is gebruikt bij de jongste incidenten. “Ik sluit niet uit dat wapentuig dat voor Oekraïne was bedoeld

Lees meer »

Staatssecretaris De Moor roept asielzoekers op om kraakpand Brussel-Noord te verlaten: “Ze zullen niet meer op straat hoeven te slapen”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) roept de mensen in het kraakpand in de buurt van het station Brussel-Noord op om het gebouw te verlaten. "Ze kunnen naar een tijdelijke opvanglocatie, tot er plaats is in de reguliere asielcentra", zegt De Moor in "De ochtend" op Radio 1. De asielzoekers weigeren voorlopig het gebouw te verlaten uit

Lees meer »

Van nul ervaring tot grootste partij van Nederland: is de BBB er klaar voor?

De BoerBurgerBeweging heeft in Nederland een historische zege geboekt bij de Provinciale Statenverkiezingen. De partij komt zo de Eerste Kamer binnen met amper of geen ervaring. Is de BBB daar klaar voor? "Geen enkele partij heeft zoveel tijd, energie en geld gestoken in onze mensen klaar te stomen om te besturen", vertelt Kees Hanse, de Zeeuwse lijsttrekker voor de BBB,

Lees meer »

Cabinepersoneel gearresteerd voor smokkel van drugs in 154 tubes tandpasta

Vier stewards van Vietnam Airlines zijn afgelopen week gearresteerd na een vlucht van de Franse hoofdstad Parijs naar een luchthaven in Vietnam. Tijdens een routinecontrole ontdekte de douane van Vietnam Airport drugs in de bagage van de bemanning. De gebruikte methode om de drugs te verbergen is zeer opvallend. Het cabinepersoneel vervoerde de drugs in 154 tubes tandpasta in de

Lees meer »

Influencer Andrea Ivanova met ‘s werelds grootste lippen wil méér: “Ik wil ook de grootste jukbeenderen”

Influencer Andrea Ivanova (25), uit de Bulgaarse hoofdstad Sofia, begon in 2018 aan haar transformatie. Doorheen de jaren liet ze al meer dan dertig hyaluronzuur injecties in haar lippen spuiten, maar laat weten haar ultieme schoonheidsideaal nog lang niet bereikt te hebben. “Mijn lippen zijn steeds nog niet groot genoeg. Ook wil ik nu de grootste jukbeenderen ter wereld.”

Lees meer »

Toekomst nog steeds onzeker voor Orpea België

De raad van bestuur van de noodlijdende Franse rusthuisketen Orpea heeft geen beslissing genomen over de toekomst van de groep in België. Dat heeft Fabien Boucquéau, regionaal secretaris van de Franstalige, christelijke vakbond CNE, woensdag aan Belga gezegd.

Lees meer »