Nieuwsfeed

Verbod op gokreclame goedgekeurd: streep door miljoenen euro’s voor topteams – Mettepenningen: “Iedereen moet op zoek naar een andere branche”

Het kernkabinet heeft het verbod op gokreclame goedgekeurd. Wat is de impact op de Belgische sportclubs – en de supporters? Voor de voetbalclubs een streep van 10 miljoen euro door hun rekening. Wielerteams verliezen tot dertig procent van hun budget. De tv-kijkers dreigen vaker op een betaalmuur te botsen.

Krantenkoppen in België

LIVE RODE DUIVELS. Openda: “Ik wil mijn goeie vorm hier verzilveren” – Faes: “Tedesco wil hoog spelen en agressief voetbal brengen”

Dag twee van de Rode Duivels in Tubeke met het oog op de EK-kwalificatiematch tegen Zweden (24 maart) en de oefenmatch tegen Duitsland (28 maart). Deze voormiddag werd er getraind en onder anderen Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen, Leandro Trossard en Romelu Lukaku ontbraken. Nadien namen Loïs Openda en Wout Faes het woord. Lees hieronder wat het duo te vertellen

Lees meer »

Roepende vrouw verstoort propagandastunt van Poetin: “Het is voor de show!”

De Russische president Vladimir Poetin bracht afgelopen weekend een verrassingsbezoek aan de bezette Oekraïense Donbass-regio. In de zwaar beschadigde stad Marioepol ontmoette hij ‘spontaan’ enkele inwoners die hem bedankten en hun appreciatie voor Rusland lieten blijken. Maar in de video die het Kremlin over de propagandastunt verspreidde, wordt duidelijk dat niet alle inwoners van de Oekraïense stad tevreden zijn met

Lees meer »

Ayatollah Khamenei: “Daders van vergiftiging Iraanse schoolmeisjes moeten streng gestraft worden”

De vergiftigingen van Iraanse schoolmeisjes zijn “onvergeeflijke” misdaden. Dat heeft de Iraanse ayatollah Ali Khamenei maandag aan verschillende staatsmedia gezegd. “De autoriteiten moeten de kwestie van de vergiftiging van studenten serieus aanpakken”, aldus de hoogste leider van het land. “De daders van deze misdaad moeten streng gestraft worden. Zij zullen geen amnestie krijgen.”

Lees meer »

Raffinaderijen geblokkeerd door protesten tegen pensioenhervorming in Frankrijk, maar geen tekorten

Brandstoftransporten worden bij de raffinaderijen in Frankrijk vandaag nog steeds geblokkeerd door protesten tegen de pensioenhervorming in het land. Er zijn evenwel geen tekorten in de tankstations, zo meldt de sector. “De boodschap is dat er geen bevoorradingsproblemen zijn en dat de situatie aan het verbeteren is” ondanks de protestacties, aldus Olivier Gantois, voorzitter van sectororganisatie Ufip Energies et Mobilités.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Eva De Bleeker, aan de vooravond van haar nieuwe job: “Egbert en ik komen opnieuw overeen. Met Alexander hoop ik dat het goed komt”

Drie maanden na haar ontslag als staatssecretaris van Begroting is Eva De Bleeker (Open Vld) opnieuw aan het werk. Eén keer wil ze – samen met haar hartsvriendinnen – terugblikken op die emotionele periode. “Dat mensen die ik niet kende, zeiden dat ze mij steunden, deed enorm veel deugd.” Een gesprek over rechtkrabbelen na ontslag, bloemetjes van N-VA’ers, geknakte en

Lees meer »

PORTRET. “Ik voeder mijn wolf met Russische kinderen.” Omstreden Oekraïense held gesneuveld in Bachmoet

Oekraïne is de jongste bataljonscommandant uit ‘s lands geschiedenis verloren — en de eerste militaire vrijwilliger die bij leven werd gedecoreerd tot nationale held. Maar Dmytro Kotsjoebajlo (27) was ook omstreden. Want hij stamt uit een beweging die flirtte met het nazisme. Zijn eenheid heeft een tamme wolf als mascotte en daarover zei hij ooit dat die botten van Russische

Lees meer »

Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan

Lees meer »

Crevits versoepelt richtlijnen rond noodprocedure persoonsvolgend budget

Personen met een handicap die zich door omstandigheden in een plotse kritieke situatie bevinden, kunnen via een noodprocedure onmiddellijk een persoonsvolgend budget aanvragen. De regels voor die procedure zijn behoorlijk strikt. Minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) versoepelt nu een aantal richtlijnen bij de beoordelingscriteria voor de noodprocedure. Zo zullen personen met een handicap bij wie ondersteuning is weggevallen door

Lees meer »

Porsche-werknemers krijgen bonus van 9.050 euro

De werknemers van Porsche krijgen een bonus van 9.050 euro, na de sterke resultaten van de sportwagenfabrikant het voorbije jaar. Dat bevestigt een woordvoerster van het bedrijf woensdag in Stuttgart. De bonus is daarmee flink hoger dan de 7.900 euro in 2022.

Lees meer »